20 de ani de la înfiinţarea Institutului de Cercetări

Institutul de Cercetări al Românilor din Ungaria va aniversa 20 de ani de la înfiinţarea Institutului în ziua de sâmbătă, 5 octombrie 2013, cu începere de la ora 11.00, în sala festivă a Liceului „Nicolae Bălcescu” din Jula. În programul evenimentului se vor ţine alocuţiuni festive şi se vor lansa cele mai noi publicaţii ale Institutului, apărute în cursul anului 2013.
Cu ajutorul unui sprijin financiar din partea Ministerului Resurselor Umane, Institutul de Cercetări a scos în acest an 10 volume, acestea fiind: Elena Csobai – Emilia Martin: Vestigiile Bisericii Ortodoxe Române din Ungaria – A Magyarországi Román Ortodox Egyház kincsei, Ed. II-a; Maria Berényi: Poveştile caselor Români în Buda şi în Pesta / Tales of houses Romanians in Buda and Pest / Mesélő házak Románok Budán és Pesten. Ed. II-a; Ştefan Oroian: Ştefan Oroian – Oroján István; Ana Borbély: Limbă română şi identitate românească în Ungaria; Tibor Hergyán: Confesiunea în romanul românesc interbelic; Emilia Martin: Românii din Ungaria. Studii de etnologie; Elena Csobai: Românii din Ungaria. Studii de istorie; Stella Nikula: Aspecte ale gândirii umane. Studii de psihologie tradiţională; Irina Iszály Garami: Săcalul de altădată; Maria Berényi:
Personalităţi marcante în istoria şi cultura românilor din Ungaria (Secolul XIX).
Cu ocazia aniversării se va lansa şi pagina web a Institutului, care poate fi accesată la adresa: www.romanintezet.hu.
E.Ş.

Comentarii

  1. www.marketglory.com/strategygame/aismen13070
    Un joc de strategie in care te lupti,muncesti,cumperi cu bani virtuali produse,iti dezvolti propria companie,creezi organizatii in care te duci la razboi.,banii virtuali ii transformi in aur si apoi in bani reali,pt mai multe detalii id aismen13070 sau mail aismen13070@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu