ISUS SALVATORUL: Trăim într-o societate creştină, dar bolnavă după Moş Crăciun

M-am tot gândit cum aş putea să numesc titlul acestei scrieri. Şi am găsit ce-l mai potrivit titlu deoarece am observat că tot mai mult printre oameni se pronunţă cuvintele Moş Crăciun, şi uşor-uşor înlocuim frumoasa sărbătoare a Naşterii Domnului Isus cu obiceiuri legate de un nume Moş Crăciun. Îmi pare rău că pentru cei mai mulţi oameni sărbătoarea Naşterii Domnului înseamnă: mâncare, băutură, distracţie sau pentru alţii o plictiseală, dar cu toate acestea nu uitaţi că la această sărbătoare cerul s-a unit cu pământul pentru că Isus s-a născut să mântuiască întreaga omenire. 

Dragi creştini, indiferent de organizaţiile religioase în care slujiţi lui Dumnezeu, cu atâta ardoare faceţi tot posibilul ca această sărbătoare sacră să o trăim din plin cu bucurie că avem un Mântuitor minunat şi acesta este Isus. Aş vrea ca la finele anului 2013 şi începutul anului 2014 să se audă frumoasele cântări despre Naşterea Domnului. Închei cu câteva versuri de cântare a unui mare compozitor de muzică creştină a timpurilor noastre, Puiu Chibici:

E scris în solul cărţii din vechime
Aşa precum profeţii au profeţit
Că sus, pe Cerul nopţii din Iudeia
O minunată stea a răsărit.

Un nume mai presus de orice nume
Şi-un har mai mare niciuna nu s-a dat
Răscumpărare pentru întreaga lume
Isus Mesia Marele Împărat.

Cu îngerii şi noi azi în unire
Să-l preamărim pe răscumpărător
El pace ne-a adus şi mântuire
Osana Ţie, rege-al regilor.

Bethleeme, Betleeme 
Un sfânt soare se arată
Bethleeme, Bethleeme
O, ce veste minunată.

Dumnezeu să vă binecuvânteze cu multă bucurie în suflet şi, nu uitaţi, Moş Crăciun este o legendă. Isus Hristos este Mântuitorul întregii lumi.
Ilie Puha, membru al Bisericii „Betel” din Micherechi

Comentarii