Ştiri pe scurt...

Jula
Prima rundă a concursului naţional la limba şi literatura română pentru elevii şcolilor generale, cunoscut sub numele de OÁTV, va avea loc pe 5 februarie, de la ora 14.00. S-au înscris şapte elevi din clasele 7 şi 8. Proba în scris la concursul de cultură şi civilizaţie românească va avea loc pe 11 februarie, tot cu începere de la ora 14.00. Opt elevi din clasele 7 şi 8 îşi vor da concursul la această disciplină.

Sarvaş
Vineri, 7 februarie, liceenii, părinţii acestora şi licenţiaţii care doresc să urmeze cursurile unuia din programele „BA” Bologna, ale Institutului Pedagogic „Szent István” din Sarvaş au posibilitatea de a participa la programele organizate în cadrul zilei porţilor deschise. Tinerii vor primi informaţii despre cursurile de educatoare, educatoare pentru creşă, învăţători de naţionalitate română. Evenimentul va începe la ora 10.00.

Chitighaz
Elevii şcolii populare de artă „Kaláris” din Chitighaz vor prezenta părinţilor şi tuturor invitaţilor mai multe dansuri din coregrafiile însuşite la cursurile de dans popular. Serbarea dansatorilor de la şcoala de artă va avea loc sâmbătă, 15 februarie, de la ora 17.00, la Căminul Cultural din localitate. 

Bedeu
Pe 22 februarie, la Căminul Cultural din Bedeu va avea loc un program cultural de binefacere, pentru dansatorii formaţiei de dansuri „Doina Bihorului”, condusă de coregraful Gheorghe Gros. Formaţia cuprinde dansatori din mai multe localităţi precum şi din Bedeu. Manifestarea va începe la ora 19.00 şi va continua cu o petrecere cu muzică şi dans.

Otlaca-Pustă
Asociaţia Culturală Română „Mihai Purdi” din Otlaca-Pustă, în colaborare cu Autoguvernarea Românească din localitate, organizează balul românesc în luna martie. Balul Mărţişorului de la Otlaca va avea loc pe 7 martie, cu începere de la ora 19.00, la căminul cultural din localitate. Organizatorii doresc cu această ocazie să arate cinstea şi preţuirea tuturor doamnelor, prin voia bună şi atenţia sporită de care se vor bucura.

Cenadul Unguresc
Biserica Ortodoxă Română din Cenad a câştigat printr-un proiect înaintat la Secretariatul de Stat pentru culte, naţionalităţi şi relaţiile cu societatea civilă din cadrul Ministerul Resurselor Umane o sumă de 2 milioane de forinţi pentru lucrările de renovare de la biserică.

Otlaca-Pustă
La casa parohială din Otlaca s-au finalizat lucrările de restaurare. Acestea s-au realizat cu ajutorul unui proiect european transfrontalier, legat de crearea condiţiilor pentru dezvoltarea turismului religios în zona judeţelor Bichiş şi Arad, proiect înaintat de Episcopia Ortodoxă Română din Ungaria şi Arhiepiscopia Aradului. Locuinţa nou renovată va sluji atât pentru trebuinţele preotului paroh cât şi ca spaţiu de expoziţie a obiectelor tradiţionale, de care se îngrijeşte Asociaţia Culturală „Mihai Purdi”, care printr-un comun acord cu parohia va ocupa două săli pentru o expoziţie permanentă.

Comentarii