Baluri româneşti 2014

Sezonul balurilor româneşti din Ungaria a fost deschis în luna ianuarie de balurile de la Jula şi Medgyesegyháza. Autoguvernarea Românească şi Asociaţia Românilor din Bătania organizează balul românesc în seara zilei de 22 februarie. Evenimentul va avea loc la Centrul Cultural din Bătania, cu începere de la ora 19.00. Elevii şcolii generale şi ai grădiniţei româneşti vor susţine un program artistic, iar muzica de petrecere a balului va fi asigurată de o orchestră de muzică populară din Pecica. La bal este aşteptat şi un grup de dansatori din Arad. 
Pe 22 februarie, la Căminul Cultural din Bedeu va avea loc un program cultural de binefacere, pentru dansatorii formaţiei de dansuri „Doina Bihorului”, condusă de coregraful Gheorghe Gros. Formaţia este alcătuită din dansatori din mai multe localităţi, precum şi din Bedeu. Manifestarea va începe la ora 19.00 şi va continua cu o petrecere cu muzică şi dans.
Anul acesta, balul românesc cu merinde din Chitighaz va avea loc tot sâmbătă, 22 februarie, cu începere de la ora 19.00, la Căminul Cultural din localitate. Conform informaţiilor primite de la Gheorghe Gros, preşedintele Asociaţiei Culturale Române din localitate şi organizatorul petrecerii, distracţia va fi asigurată de o formaţie de muzică populară din România. 
Asociaţia Femeilor Ortodoxe Române şi Autoguvernarea Românească din cartierul XI din Budapesta organizează, pe 1 martie, la Budapesta, „Balul mărţişorului”. Petrecerea va avea loc în Sala „Dunărea” a Hotelului Gellért, cu începere de la ora 18.00.
Asociaţia Culturală Română „Mihai Purdi” din Otlaca-Pustă, în colaborare cu Autoguvernarea Românească din localitate, organizează balul românesc în luna martie. Balul Mărţişorului de la Otlaca va avea loc pe 7 martie, cu începere de la ora 19.00, la căminul cultural din localitate. Organizatorii doresc cu această ocazie să arate cinstea şi preţuirea tuturor doamnelor, prin voia bună şi atenţia sporită de care se vor bucura.
A.B.

Comentarii