Ştiri pe scurt...

Jula
Unul dintre cele mai importantele evenimente ale Liceului „Nicolae Bălcescu” va avea loc sâmbătă, 22 martie, în Sala festivă a Centrului Cultural Românesc din Jula, unde elevi, dar şi foarte mulţi absolvenţi ai acestei instituţii, profesori şi alţi doritori, vor avea ocazia să participe la o nouă ediţie a balului de binefacere al Fundaţiei „Pro discipulis – Pentru elevii noştri”.

Otlaca-Pustă
Pe 25 martie, de sărbătoarea Bunei Vestiri, la Otlaca-Pustă va fi sfinţită parohia nou restaurată. Programul zilei va începe cu Sfânta Liturghie Arhierească, săvârşită de PS Episcopul Siluan, la biserica parohială „Înălţarea Domnului”, cu începere de la ora 9.30. După slujbă va avea loc tăierea panglicii şi sfinţirea Centrului parohial şi comunitare de la Otlaca, restaurat total cu sprijinul proiectului european transfrontalier HURO/1101/090/2.1.3. După masă va avea loc un workshop turistico-religios unde vor fi prezentate rezultatele proiectului şi vor avea loc discuţii despre colaborări în domeniul turismului religios, pentru viitor. 

Micherechi
Direcţiunea şcolii generale din Micherechi organizează, pe 3 aprilie, o nouă ediţie a concursului de povestire „Vasile Gurzău”. Concursul se adresează tuturor copiilor de la şcoala generală din localitate. Ei se pot pregăti cu poveşti din literatura română, dar şi cu poveştile povestitorilor români din Ungaria, tocmai de aceea poveştile pot fi spuse şi în grai. Concursul se va desfăşura la Căminul cultural „Gheorghe Dulău”, dimineaţa, de la ora 10.00. 

Comentarii