Legământ cu Dumnezeu la Biserica Penticostală din Micherechi

Prima zi de Paşti, 20 aprilie, a fost o zi de mare bucurie în Biserica Penticostală nr. 1 din Micherechi, unde 3 persoane au încheiat legământ cu Domnul prin botezul în apă: Maria Netea Perdi, Rebeca Gherasim şi Vasile Vasiu au mărturisit un cuget curat în apa botezului. Biserica s-a umplut până la refuz de familiile, rudele, vecinii celor botezaţi. 
Botezul a fost oficiat de pastorul bisericii Durkó Albert, alături de care a slujit şi pastorul Gabriel Bora din România. În cadrul serviciului de botez, soţii Beatrix şi Ruben Filoti, dar şi corul Unic al tinerilor penticostali din Micherechi au dat slavă Domnului prin cântări. A fost o zi frumoasă de sărbătoare, o zi în care Isus Cristos a fost glorificat. A fost o zi în care toţi creştinii s-au bucurat de sărbătoarea Paştilor, cea mai mare sărbătoare pentru creştinism, care confirmă nădejdea noastră că există Înviere din morţi, că există un Dumnezeu care este viu şi că există nădejde în izbăvire din partea lui Cristos. 




Pastorul din România a venit la Micherechi să-L laude pe Dumnezeu. A adus mesajul de salutări a credincioşilor Bisericii Penticostale “Betleem” de la Surani, unde îşi îndeplineşte misiunea de slujitor de şase ani. Pastorul a citit un verset din Ieremia, cuvânt care ne-a vorbit despre legământ, un cuvânt care ne-a atras atenţia asupra gândurilor lui Dumnezeu. 




Pastorul Bora a mai vorbit despre angajamentul, legământul cu Dumnezeu, care este o hotărâre. Cei trei candidaţi îmbrăcaţi în alb a însemnat o pildă care a vorbit despre legământ, despre acel Cristos Înviat care şi-a jertfit sângele Lui pentru ca noi să avem viaţă veşnică în El. Nu este nimic mai important pentru un creştin muritor decât legământul cu Dumnezeul veşnic şi credinţa în Dumnezeu, căci prin credinţă vom fi mântuiţi, nu prin fapte. Ca şi concluzie finală, pastorul a mai vorbit despre angajamentul faţă de visul oamenilor, faţă de viziunea pe care ne-a dat-o Dumnezeu. Sunt unii care încep un lucru şi nu îl duc la bun sfârşit. Însă Psalmul 1 spune că tot ce începe duce la bun sfârşit. 
20 aprilie a fost ziua când Dumnezeu a cerut toată inima de la cei trei candidaţi ca s-o pună la dispoziţia Lui. Dacă cineva pune toată inima în biserică şi îşi împlineşte rolul în Cristos, atunci Dumnezeu va fi proslăvit. După serviciul divin de sărbătoare, toţi musafirii adunării au fost invitaţi în curte la mesele întinse cu ceai, cozonaci şi prăjituri.
A.C.

Comentarii