Păreri înainte de decizia finală în cazul grădiniţei din Jula

Autoguvernarea Românească din Jula, condusă de dr. Ioan Ciotea, a ţinut o conferinţă de presă la cald, joia trecută, în urma deciziei de miercuri, 14 mai, a Autoguvernării pe Ţară a Românilor din Ungaria, conform căreia Adunarea Generală a AŢRU este de acord cu preluarea grădiniţei româneşti din Jula de către Autoguvernarea Românească locală.
Vicepreşedintele dr. Gheorghe Ruja a caracterizat ca pe o surpriză această decizie a AŢRU, deoarece se ştie că reprezentanţa pe ţară de mai multe luni a început tratative cu Primăria oraşului Jula ca să preia dreptul de administrare al grădiniţei, la fel cum s-a întâmplat cu şcoala şi liceul românesc din oraş.
Reamintim că ambele autoguvernări, atât cea pe ţară cât şi cea pe oraş, au cerut de la Primăria Julei să devină administratorul grădiniţei. Când i-a fost solicitată părerea, Autoguvernarea Românească locală nu a fost de acord ca AŢRU să preia grădiniţa. Acum, că AŢRU a trebuit să-şi exprime opinia, în mod surprinzător, aceasta a susţinut, cu majoritate de voturi, ca Autoguvernarea Românească din Jula să preia grădiniţa. 
Decizia finală este în mâna Consiliului Local al oraşului Jula. Acesta se va întruni în şedinţă joia viitoare, pe 29 mai, când va lua o hotărâre. Care va fi aceasta nu se ştie. Dacă nu hotărăşte pe seama niciunei autoguvernări româneşti, grădiniţa va rămâne în continuare în administrarea Primăriei Oraşului. 
E.Ş.

Comentarii