Ştiri pe scurt...

Jula
Miercuri, 28 mai, de la ora 14.00, la sediul AŢRU din Jula va avea loc şedinţa Adunării Generale a Autoguvernării pe Ţară a Românilor din Ungaria. În cadrul şedinţei pe ordinea de zi vor figura: aprobarea bugetului AŢRU pe anul 2013; aprobarea bilanţului Editurii de presă Nonprofit Kft şi modificarea prevederii bugetare a Autoguvernării pe Ţară şi a instituţiilor administrate de aceasta. 

Jula
Teatrul Român de Amatori din cadrul Liceului „N. Bălcescu” din Jula va prezenta în seara de 28 mai, pe scena Centrului Cultural Român, piesa „Pantalone se însoară”. Spectacolul va începe la ora 18.00. Sunt aşteptaţi la spectacol nu doar elevii şcolii, ci toţi iubitorii de teatru românesc. 

Otlaca-Pustă
Biserica ortodoxă română din Otlaca-Pustă, cu hramul „Înălţarea Domnului”, va sărbători joi, 29 mai, Înălţarea la cer, ultimul eveniment din activitatea pământească a Domnului nostru Iisus Hristos. Slujba arhierească, oficiată de Preasfinţitul Părinte Siluan, Episcopul românilor din Ungaria şi un sobor de preoţi şi diaconi, va începe la ora 9.30.

Cenadul Unguresc
În Duminica a VII-a după Paşti, pe 31 mai, prima Duminică după Înălţarea Domnului, biserica ortodoxă românească din Cenadul Unguresc, care este închinată acestui Praznic Împărătesc, îşi va sărbători hramul, iar după slujbă se vor desfăşura lucrările primei conferinţe preoţeşti de anul acesta, a Eparhiei Ortodoxe Române din Ungaria. Cu acest prilej, potrivit obiceiului, Preasfinţitul Părinte Episcop Siluan va săvârşi Sfânta Liturghie Arhierească, împreună cu toţi preoţii români din Ungaria. Slujba va începe la ora 9.30. 

Jula 
Centrul Cultural Românesc din Jula va găzdui vineri, 6 iunie, Festivalul folcloric „Periniţa”. La eveniment vor participa elevi de la şcolile în care se predă limba română în Ungaria, precum şi echipe folclorice româneşti din Ungaria. Festivalul dansului şi cântecului popular românesc este organizat de către Autoguvernarea pe Ţară a Românilor din Ungaria. 


Comentarii