Decizie finală: grădiniţa din Jula va fi administrată în următorii 10 ani de către AŢRU

Tratativele despre viitorul grădiniţei româneşti din Jula au luat sfârşit. Consiliul Local al oraşului Jula s-a întrunit în şedinţă în ziua de 29 mai. Pe ordinea de zi a figurat, printre altele, preluarea grădiniţei din Oraşul Mare Românesc din Jula de către AŢRU. La şedinţa ordinară, din partea comunităţii româneşti au luat parte cadrele didactice de la grădiniţă, Traian Kreszta, preşedintele AŢRU, iar din partea autoguvernării româneşti locale, preşedintele dr. Ioan Ciotea. 
Reamintim că şedinţa Consiliului Local din 24 aprilie, s-a încheiat cu următoarele: Consiliul orăşenesc a înaintat o cerere către Tribunal pentru susţinerea dreptului de opinie al Autoguvernării Româneşti din Jula, ca fiind o condiţie legală pentru preluare de către AŢRU a grădiniţei româneşti. Primarul dr. Görgényi Ernő a făcut cunoscut statutul juridic al Autoguvernării Româneşti locale în ceea ce priveşte preluarea instituţiei: Tribunalul a decis că Autoguvernarea Românească din Jula nu are drept de aprobare. 
Deoarece grădiniţa românească din Jula s-a aflat până acum în administrarea oraşului, Consiliul Local a decis cu vot unanim despre viitorul grădiniţei româneşti din Jula: de la 1 august 2014, pentru o perioadă de zece ani, până pe 31 iulie 2024, grădiniţa va fi administrată de către AŢRU. 
A.C.

Comentarii