23 aug. 2014

Ungaria candidează la Oscar cu filmul lui Cornel Mândruţău

Propunerea Ungariei pentru Premiul Oscar pe anul 2015 este filmul „Fehér Isten” (Dumnezeul Alb) al lui Cornel Mândruţău, regizor cu rădăcini româneşti. Propunerea a fost făcută săptămâna trecută de către Fondul Naţional de Film, pentru categoria „Cel mai bun film străin”. 
Noul film al lui Mândruţău a avut mari succese atât în străinătate, fiind lansat la festivalul de la Cannes, cât şi în cinematografele din Ungaria, unde a fost văzut de mai mult de 35.000 de persoane. Lungmetrajul „Fehér Isten/ White God/ Dumnezeul Alb", regizat de cineastul Cornel Mândruţău, a obţinut, pe 23 mai, premiul Un Certain Regard la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes.
Până acum, drepturile de distribuire ale filmului „White God” au fost cumpărate de 24 de ţări, printre care şi de Statele Unite ale Americii. 
Filmul „White God" este o fabulă despre o haită de câini vagabonzi care scapă dintr-un adăpost şi se revoltă împotriva omenirii. Filmul lui Mândruţău tratează istoria prieteniei dintre o fetiţă şi un câine. Acţiunea este plasată într-o lume utopică, în care stăpânii trebuie să plătească o suprataxă după fiecare corcitură, de aceea îi aruncă în stradă cu sutele. Tatăl fetiţei de 13 ani, Lili, scapă şi el de Hagen, căţelul fetei, iar Lili pleacă în căutarea lui. Între timp căinii aruncaţi în stradă se revoltă şi, conduşi de Hagen, pornesc să se răzbune pe oameni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...