Ştiri pe scurt...

Budapesta
Joi, 18 septembrie, de la ora 20.00, Institutul Cultural Român Budapesta participă pentru prima oară la Festivalul de Dans Contemporan „L1danceFest” din Budapesta, cu spectacolul „...After All” de Vava Ştefănescu. Evenimentul este găzduit de scena Bakelit Multi Art Center din Budapesta şi se va bucura de prezenţa coregrafei Vava Ştefănescu, autoarea conceptului şi a dansatoarei Carmen Coţofană. L1danceFest, un eveniment susţinut de Asociaţia L1, ajuns anul acesta la cea de-a XIII-a ediţie, se desfăşoară în perioada 17–21 septembrie 2014 pe mai multe scene din Budapesta şi are ca scop promovarea dansului contemporan şi a artelor conexe cu invitaţi din întreaga lume.

Micherechi
Duminică, 21 septembrie, la Biserica Penticostală Nr. 1 din Micherechi, începând cu ora 9.00, în cadrul serviciului divin va avea loc un Botez Nou-Testamental. Trei suflete vor mărturisi credinţa lor în Apa Botezului: Diana Bogdan, Cristian Bigu şi Beniamin Ţicudean. 

Chitighaz
Pe 27 septembrie, la Casa de Cultură „Táncsics Mihály” din Chitighaz va fi organizată întâlnirea cluburilor de pensionari din judeţul Bichiş. Organizator este clubul pensionarilor din Chitighaz. Programul va începe la ora 11.00, la căminul cultural, unde vor participa şi oaspeţi din România, de la Chişineu-Criş şi Dorobanţi. 

Jula
Data organizării Zilei Culturale a Românilor din Ungaria s-a schimbat. Noua ediţie a evenimentului este programată pe 4 octombrie, şi se va desfăşura la Centrul Cultural Românesc din Jula. 

Comentarii