„Ne-am bucurat împreună cu îngerii Domnului pentru decizia acestor tineri”

Pe data de 21 septembrie, la Biserica Penticostală Nr. 1 din Micherechi, a avut loc un eveniment important în viaţa bisericii. Trei tineri liceeni, pe nume Diana Bogdan, Beniamin Ţicudean şi Cristian Bigu, au hotărât să facă botezul în apă, mărturisind prin acest fapt credinţa lor, şi dorinţa de al urma pe Domnul Iisus. 
Botezul este un act sfânt biblic, despre care putem citi în mai multe părţi din Sfânta Scriptură. Are o însemnătate deosebită, întrucât chiar si Iisus a fost botezat de către Ioan Botezătorul, împreună cu alţi oameni, care doreau ca păcatele lor să fie iertate şi să trăiască mai departe o viaţă nouă. În Evanghelia după Marcu 16:16 găsim scris: „cine va crede şi se va boteza, va fi mântuit”, verset din care reiese că botezul este un semn vizibil al credinţei.





În timpul programului de duminică dimineaţă, cuvântul a fost vestit de către păstorul Ioan Bogdan de la Biserica Tabor din Oradea, păstorul Florian Lucaci din America şi păstorul Bisericii Penticostale nr. 1 din Micherechi, Durkó Albert. În programul de laudă şi închinare ne-au condus Asociaţia Poliţiştilor Creştini din România, grupul Unic, copiii şi tinerii din biserică şi alţi musafiri din România. Cu această ocazie, am aflat că păstorul Lucaci e fondatorul bisericii penticostale din Micherechi. El a venit prima dată în anul 1967 în Micherechi, vestind cuvântul, şi plantând sămânţa credinţei in inimile oamenilor. La începutul anilor ’70 a emigrat în America, unde a continuat munca lui de ucenic al Domnului şi a fondat mai multe biserici. A fost o reîntâlnire caldă şi atmosfera în biserică a fost încărcată de emoţii, mai ales pentru fraţii mai în vârstă, care au trăit în timpurile acelea a trezirii spirituale.



În timpul serviciului Divin cuvântul a fost citit de fratele Ioan Bogdan de la 1 Petru 3:21, iar în predică au fost dezbătute patru argumente ale însemnătăţii botezului în apă. În predică ni s-a tras atenţia asupra faptului că botezul în sine este un simbol, care nu ne curăţă de păcate sau de întinăciunile lumii, ci botezul este mărturia unui cuget deja curăţit. De asemenea, este un lucru necesar pentru mântuire.
Ziua, în care aceşti trei tineri s-au botezat a fost o zi binecuvântată, zi în care oamenii se bucurau împreună cu îngerii Domnului pentru decizia tinerilor. Cu toţii ne rugăm pentru ei în continuare, ca Domnul să le dea biruinţă în toate lucrurile, să fie credincioşi pe calea vieţii şi la sfârşitul călătoriei să primească din mâna lui Iisus cununa vieţii. 
Nicoleta Ţicudean

Comentarii