Baluri la românii din Ungaria

Chitighaz
Sezonul balurilor româneşti din Ungaria va fi deschis, anul acesta, la Chitighaz. Sâmbătă, 31 ianuarie, la Căminul Cultural din Chitighaz se va organiza balul românesc cu merinde. Gazda evenimentului va fi Asociaţia Culturală Română din Chitighaz. Petrecerea va începe la ora 19.00, cu un program de dansuri populare susţinut de dansatori de la Ansamblul „Doina Bihorului”.

Jula

Autoguvernarea pe Ţară a Românilor din Ungaria organizează, pe 7 februarie, Balul românesc pe ţară. Petrecerea va avea loc la Centrul Cultural Românesc din Jula cu începere de la ora 18.00. Preţul unui bilet de intrare (cu masă) este 4.500 de forinţi. Biletele se pot procura la sediul AŢRU (Jula, str. Eminescu nr. 1) şi la Centrul de Documentare al AŢRU (Jula, str. Sáros nr. 17).

Aletea
După patru ani de când nu s-a mai organizat bal românesc în localitatea Aletea, anul acesta noua conducere a Autoguvernării româneşti locale, împreună cu membrii Asociaţiei Păstrătorilor de Tradiţii din Aletea au decis să organizeze o petrecere de neuitat. Astfel, balul românesc de anul acesta va avea loc pe 14 februarie, la Căminul cultural din Aletea, iar muzica va fi asigurată de instrumentişti şi solişti profesionişti de muzică de petrecere din Macea. Balul va fi deschis la ora 19. 00 cu o invitaţie la „joc”, condusă de dansatorii cunoscutului ansamblu aletean.

Medgyesegyháza
Autoguvernarea românească din Medgyesegyháza organizează sâmbătă, 21 februarie, balul românesc. Petrecerea va avea loc la Hanul Hegedűs din localitate, cu începere de la ora 18.00. În deschidere, elevii de la şcoala generală din localitate vor prezenta un program artistic de cântece şi dansuri, urmaţi de alţi invitaţi, după care formaţia de muzică populară din localitatea Pilu, judeţul Arad, vor întreţine atmosfera de petrecere cu muzică românească.


Comentarii