Dispariţia tragică a unui medic român

Noaptea de vineri spre sâmbătă, 9 ianuarie, a umplut cu o durere sfâşietoare sufletele familiei Dumitraş din Medgyesegyháza: în urma unui incendiu a decedat medicul Octavian Dumitraş, cel care timp de 14 a fost medicul de familie al sătucului Otlaca-Pustă, iar din 2010 a vindecat şi bolnavii din Medgyesegyháza.
Dr. Octavian Dumitraş s-a născut pe 20 noiembrie 1956, la Salonta. A studiat Medicina la Universitatea din Cluj, după care a lucrat la spitalul din Arad. În 1986 a părăsit România, mutându-se în Germania, unde a practicat ca medic internist. La începutul anilor 2000, a hotărât să se mute mai aproape de România, stabilindu-se cu familia lui în sătuleţul Otlaca-Pustă din Ungaria, unde a devenit medicul familiilor din această mică localitate. Doctorul Dumitraş era îndrăgit de bătrânii din Otlaca, pentru că în sfârşit aveau un medic care ştia să vorbească pe limba lor, româneşte. S-a integrat în viaţa comunităţii româneşti şi prin copiii din noua lui familie, pe care i-a îndemnat să facă şcoală românească. A dat sfaturi medicale deseori şi pentru ascultătorii români ai postului de radio din Seghedin.
În prima săptămână din noul an, la fel ca înainte şi cum a jurat acum 35 de ani în Jurământul lui Hipocrate, a lucrat până la epuizare spre vindecarea bolnavilor care i-au cerut sfaturile. Vineri seara, frânt de oboseală, s-a aşezat un pic să se odihnească, când în locuinţa sa a izbucnit un incendiu, care i-a curmat viaţa.
Moartea tragică a doctorului Octavian Dumitraş a lăsat în urmă o soţie şi copii îndureraţi, rude, prieteni şi bolnavi, care l-au respectat ca pe un Om care le-a adus multă alinare în momente grele. Conform deciziei familiei, medicul otlăcanilor îşi va dormi somnul de veci în cimitirul ortodox din Otlaca-Pustă. 
Înmormântarea doctorului Dumitraş va avea loc duminică, 18 ianuarie, de la ora 14.00, la Otlaca-Pustă.

Dumnezeu să-l ierte. Veşnică să-i fie amintirea!

Comentarii

Trimiteți un comentariu