Sărbătoarea hramului la Aşezământului Monahal Românesc de la Budapesta

Duminică, 11 ianuarie, Aşezământul Monahal Românesc din Budapesta, închinat Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul, şi-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej, în locaşul de cult românesc din Budapesta a fost săvârşită Sfânta Liturghie Arhierească de către Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei şi Preasfinţitul Părinte Siluan, Episcopul Eparhiei Ortodoxe Române din Ungaria şi Chiriarhul locului, aflaţi în fruntea unui numeros sobor de preoţi şi diaconi din Ungaria şi România, între care s-au numărat pr. protosinghel David Pop, superiorul aşezământului şi pr. Marius Maghiaru, protopop de Budapesta. Răspunsurile la strană au fost date de grupul psaltic „Sfântul Nicodim de la Tismana”.
În cuvântul de învăţătură al zilei, PS Episcop Nicodim a subliniat rolul şi importanţa Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul în iconomia mântuirii şi şi-a exprimat bucuria de a putea participa din nou, împreună cu alţi clerici, la sărbătoarea aşezământului monahal de la Budapesta.

La finalul slujbei, grupul vocal folcloric „Izvorașul”, al Episcopiei Severinului şi Strehaiei a oferit tuturor participanţilor la hram un concert de cântece populare româneşti din zona Olteniei. Toţi cei prezenţi la biserică au fost invitaţi apoi la o agapă frăţească oferită din partea Aşezământului Monahal Românesc „Sfântul Ioan Botezătorul” din Budapesta, informează Biroul de Presă al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria.

Comentarii