Ştiri pe scurt...

Bichişciaba
Membrii Autoguvernării Româneşti a judeţului Bichiş s-au întrunit în şedinţă, luni, 19 ianuarie. La şedinţă au mai fost prezenţi doamna Mokáné Komlódi Eszter, notara Consiliului Judeţean Bichiş şi domnul Tolnai Péter, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bichiş. La şedinţă s-a aprobat statutul de funcţionare al autoguvernării şi au avut loc discuţii despre programele culturale care vor fi organizate pe viitor, precum şi organizarea unei mese rotunde cu reprezentanţii autoguvernărilor româneşti şi ai organizaţiilor civile din judeţ în scopul cunoaşterii planului de activităţi pe anul 2015 şi pentru o colaborare cu aceştia.

Seghedin
Consulatul General al României la Seghedin în colaborare cu Uniunea Culturală a Românilor din Ungaria, organizează cu prilejul împlinirii a 156 de ani de la Unirea Principatelor Române o manifestare culturală care va cuprinde prelegeri şi o expoziţie dedicată Micii Uniri. Evenimentul va avea loc pe 26 ianuarie, cu începere de la ora 16.00, la sediul misiunii diplomatice al României la Seghedin.

Chitighaz

Elevii şcolii populare de artă “Kaláris” din Chitighaz, de la copii de grădiniţă, şcoală generală, până la elevi de liceu, vor prezenta părinţilor şi tuturor invitaţilor mai multe dansuri din coregrafiile însuşite la cursurile de dans popular ale şcolii de artă, care funcţionează de mai mulţi ani în localitate. Serbarea dansatorilor de la şcoala de artă va avea loc pe 7 februarie, de la ora 17.00, la Căminul Cultural din localitate. Evenimentul se va încheia cu un bal de binefacere, în folosul tinerilor de la şcoala populară de artă.

Aletea
Primul mare eveniment al anului 2015, la Aletea, va fi Balul mascat de alungare a iernii. Manifestarea va avea loc pe 17 februarie, cu începere de la ora 9.00, când aletenii vor avea parte de paradă şi distracţie prin defilarea mascaţilor. După defilarea de alungare a iernii, mascaţii vor fi întâmpinaţi la Căminul cultural cu gogoşi tradiţionali.

Chitighaz

Tradiţionalul bal românesc cu merinde de la Chitighaz, organizat în fiecare an de Autoguvernarea românească din localitate, va avea loc anul acesta pe 14 februarie. Preşedintele autoguvernării, Alexandru Fina, ne-a informat că petrecerea va avea loc la Căminul cultural din Chitighaz şi va începe la ora 19.00 cu un program de dansuri populare oferit de elevii şcolii de artă “Kaláris”, după care va continua petrecerea românească în acordurile formaţiei de muzică populară din Vărşand. Pentru alte informaţii şi procurarea biletelor se poate apela la vicepreşedinta autoguvernării româneşti: Agneta Cioca, la nr. de tel: 06-70/430 5356 sau la consiliera Hajnalka Avrămuţ Gyebnár, la nr. de tel: 06-70/374 7412

Comentarii