Ştiri pe scurt...

Micherechi
În Duminica din 1 februarie, PS Părinte Episcop Siluan se va afla în mijlocul credincioşilor ortodocşi din localitatea Micherechi, unde va săvârşi Sfânta Liturghie Arhierească, împreună cu preotul paroh Ioan Bun. Slujba va începe la ora 9.00.

Jula

Autoguvernarea pe Ţară a Românilor din Ungaria organizează, pe 7 februarie, Balul românesc pe ţară. Petrecerea va avea loc la Centrul Cultural Românesc din Jula cu începere de la ora 18.00. Preţul unui bilet de intrare (cu masă) este 4.500 de forinţi. Biletele se pot procura la sediul AŢRU (Jula, str. Eminescu nr. 1) şi la Centrul de Documentare al AŢRU (Jula, str. Sáros nr. 17).

Jula

În ziua de 14 februarie, după Sf. Liturghie Arhierească oficiată la Catedrala din Jula de către PS Siluan şi de toţi preoţii Eparhiei Ortodoxe Române din Ungaria, se va ţine şedinţa Adunării Eparhiale. Membrii Adunării se vor întâlni în şedinţa anuală de lucru, prezidată de către PS Episcop Siluan. Aceasta va fi precedată de şedinţa Consiliului Eparhial, care se va desfăşura cu o zi înainte, pe 13 februarie.

Jula
În seara zilei de 14 februarie, în sala mare a Centrului Cultural Românesc din Jula, va avea loc serbarea acordării panglicii pentru o nouă promoţie de absolvenţi ai Liceului „Nicolae Bălcescu” din Jula. Anul acesta vor absolvi 42 de elevi. Manifestarea va începe la ora 18.00. Dirigintele celor două clase sunt profesoarele Florica Santău şi Mariana Oros Martin.

 

Jula

Grădiniţa românească din Jula organizează un bal mascat pentru îngroparea iernii. Anul acesta, serbarea va avea loc pe 18 februarie, cu începere de la ora 10.00, unde toţi copiii vor fi costumaţi, intrând în pielea personajelor lor preferate.


Leucuşhaz

Autoguvernarea Românescă din Leucuşhaz, în colaborare cu Autoguvernarea pe Ţară (AŢRU), organizează pe 27 februarie competiţia sportivă „Cupa carnavalului”. Concursul se va desfăşura în sala de sport a şcolii generale din Lecuşhaz, cu începere de la ora 8.00. La concurs sunt aşteptaţi elevii de clasele 4-5-6, de la şcolile generale din judeţul Bichiş, instituţii în care se predă limba română. 

Comentarii