„Păi… despre ce vorbim noi aici, domnule?” – Un spectacol extraordinar al Teatrului „Act”, la Budapesta

Institutul Cultural Român Budapesta organizează pe 15 iunie, de la ora 19.00, la Teatrul „Katona József” din Budapesta, prezentarea piesei de teatru „Păi… despre ce vorbim noi aici, domnule?” de Cătălin Ştefănescu, o adaptare după romanul „Moromeţii”, regizată de Alexandru Dabija la Teatrul „Act” cu Marcel Iureş şi George Mihăiţă.
Doi mari actori, Marcel Iureș și George Mihăiţă devin două personaje care respun, într-un mod cu totul nou, povestea din romanul care a marcat atâtea generații de cititori. Două personaje care refac, în mod miraculos, prin povești, întreaga imagine a unui roman dedicat universului uman dintr-un sat românesc, cu puțină vreme înainte de începerea celui de-al Doilea Război Mondial. Povestea unui spaţiu aflat între lumi si a personajelor care populau universul celebrului roman al literaturii române revine la viață în viziunea lui Alexandru Dabija, regizorul care și-a pus amprenta creativă pe cele mai importante spectacole ale Teatrului „Act”.

Spectacolul de la Teatrul „Katona József” din Budapesta va fi supratitrat în limba maghiară. Biletele pot fi achiziţionate de la casieria Teatrului „Katona József” (http://katona.jegy.hu).

Comentarii