Ştiri pe scurt...

Arad–Budapesta
Municipiul Arad a devenit, de curând, oraş înfrăţit cu sectorul XII al capitalei Ungariei. Semnarea oficială a acordului de înfrăţire de către primarii celor două municipalităţi a avut loc luni, 18 mai, la Budapesta. Acordul de înfrăţire reprezintă o etapă nouă în colaborarea dintre Arad şi sectorul XII Budapesta, care a început în anul 2010. Evenimentul a fost marcat şi prin vernisajul expoziţiei „Arta şi concordia” cuprinzând lucrările artistului plastic arădean Onisim Colta. Programul de cooperare vizează mai multe domenii, astfel înfrăţirea va sprijini, de pildă, şi candidatura Aradului pentru Capitala Culturală Europeană 2021.

Micherechi
În organizarea Episcopei Ortodoxe Române din Ungaria, grupul şcolarilor de la orele de religie, sub îndrumarea pr. Visarion Tuderici, profesor de religie la şcoala generală din Micherechi, organizează în seara de 29 mai, de la ora 19.00, o procesiune de Ziua Copilului. Ceremonia religioasă va începe de la intrarea în sat dinspre Şercad şi se va încheia la biserica ortodoxă printr-o rugăciune pentru toţi copiii orfani şi abandonaţi.

Budapesta
Seria „Bijuterii muzicale” continuă cu un recital de pian susţinut de Sînziana Mircea, în ziua de 3 iunie, de la ora 19.00, la sediul ICR Budapesta. Sînziana Mircea are o bogată experienţă artistică dobândită pe scene importante din Europa, Asia şi SUA. Programul recitalului de la Budapesta include piese de: Schubert, Liszt, Chopin, Albeniz, Enescu şi Rahmaninov.

Jula
Centrul Cultural Românesc din Jula va găzdui vineri, 5 iunie, Festivalul folcloric pentru copii „Periniţa”. Evenimentul este organizat de Autoguvernarea pe Ţară a Românilor din Ungaria şi Centrul de Documentare şi Informare al AŢRU, iar anul acesta a ajuns la cea de-a XXIII-a ediţie. La programul ce va începe la ora 10.00, vor urca pe scenă zeci de elevi talentaţi şi iubitori ai cântecului şi dansului românesc de la toate şcolile din Ungaria în care se învaţă şi limba română.

Jula


Grădiniţa din Oraşul Mare Românesc organizează o întâlnire specială pentru copii şi părinţi, intitulată Ziua Familiei. Cu această ocazie, copii, părinţi, educatoare şi doici vor petrece împreună o după amiază minunată cu activităţi comune şi distracţie pe cinste. Evenimentul va avea loc vineri, 5 iunie, de la ora 16.00.

Comentarii