Ziua cea mare a copiilor din grupa mare a grădiniţei din Micherechi

Vineri, 22 mai, pentru copiii din grupa mare a grădiniţei din Micherechi s-a încheiat o etapă din viaţă, urmând ca după o vacanţă de vară binemeritată să facă primii paşi spre şcoală. Pentru a pecetlui sfârşitul acestui ciclu de viaţă, la Casa de Cultură „Gheorghe Dulău” s-a organizat serbarea de adio ai cărei martori bucuroşi au fost bunici, părinţi, fraţi, surori şi rude.





Angelica Martin Puskár, conducătoarea grădiniţei s-a adresat copiilor cu gânduri de despărţire, evocând minunatele momente petrecute împreună, iar părinţilor le-a mulţumit pentru sprijinul acordat de-a rândul anilor.
Îmbrăcaţi frumos în ţinută de sărbătoare şi îndrumaţi de educatoarele Aurica Băican Martin şi Maria Cefan Ianc, copiii au recitat timp de aproape o oră şi jumătate poezioare, cântece şi mici scenete pe care le-au prezentat cu multă energie şi voie bună atât în limba română cât şi în limba maghiară. Ei au dat dovadă de cunoştinţele acumulate la grădiniţă, părinţii ascultându-i cu plăcere şi răsplătindu-i cu aplauze. La fel ca şi celelalte serbări de adio, şi aceasta a fost un prilej de bucurie şi de emoţie.




După programul copiilor, primăriţa Margareta Tat şi viceprimarul Bertold Netea au înmânat cadouri pentru viitorii preşcolari, care vor fi de folos la început de drum. După înmânarea cadourilor din partea primăriei şi a Autoguvernării locale a rromilor, consulul general al României la Jula, Florin Vasiloni, s-a adresat copiilor şi părinţilor cu cuvinte de încurajare: Aici oamenii se încăpăţânează să trăiască româneşte. Aceşti copii fac primul pas adevărat pe calea vieţii. Până acum totul a fost o joacă, dar de acum încolo vor trebui să demonstreze în primul rând părinţilor, în al doilea rând educatoarelor şi în al treilea rând învăţătoarei, care-i va prelua, că au acumulat în aceşti trei ani de grădiniţă cunoştinţe care să fie bază pentru viitoarea lor pregătire. Aceşti copii păstrează acest spirit românesc, care este averea cea mai de preţ a micherechenilor”, a spus consulul român la Micherechi.
La eveniment au mai onorat cu prezenţa doamna Monica Radu, secretar II la Ambasada României la Budapesta, responsabil pentru problemele comunităţii româneşti din Ungaria, Ana Sárközi, directoarea şcolii generale locale, Eva Mihuţ Pătcaş, viitoarea învăţătoare a copiilor din grupa mare, preotul ortodox pr. Ioan Bun, pastorul baptist Petrică Creţu, Ioan Rocsin, conducătorul Bisericii Penticostale nr. 1, Ilie Puha, conducătorul Bisericii Penticostale Betel”, Tiberiu Iuhas din partea Adunării „Oastea Domnului”, Alexandru Berke, preşedintele Autoguvernării Rromilor din Micherechi.

A.C.

Comentarii