Revedere după 30 de ani la şcoala generală din Bătania

În aceste zile s-au sărbătorit 30 de ani de terminarea şcolii generale româneşti din Bătania. Deoarece şcoala din Bătania a avut pe vremuri clase cu efectiv foarte redus, aici nu era obiceiul de a se organiza întâlniri de promoţie, astfel că instituţia organizează periodic întâlniri ale generaţiilor.
Promoţiile terminale din 1984, 1985, 1986 s-au întâlnit pentru prima dată după absolvirea şcolii generale la un restaurant din Bătania, vineri, 26 iunie. La întâlnire au fost prezenţi, pe lângă foştii elevi, profesorii Lukács Péterné, Irina Garami şi Andrei Sălăjan, care pe acele vremuri a îndeplinit şi sarcinile de director adjunct al şcolii din Bătania.




Sarcinile de organizare a acestei întâlniri i-au revenit lui Béla Kristóf, ajutat fiind şi de alţi colegi din promoţia 1985. Organizatorii s-au străduit să facă din acest eveniment unul special.
Elevii promoţiei 1984 au fost: Béla Boros, Veronica Garami, Erica Harmati, Carol Nima, Zoltán Lukács şi Ioan Popa.
Promoţia 1985: Eva Doszpot, Maria Gulyás, Beatrix Kreszta, Béla Kristóf, Tiberiu Lukács şi Elena Zsótér.
Promoţia 1986: Edit Boros, Lucia Kreszta, Andreea Maroşan, Ludovic Márki şi Pavel Zámbori.
Bucuria revederii, momentele trăite împreună cu colegii dragi de şcoală au făcut ca ziua de 26 iunie să fie o adevărată sărbătoare pentru foştii elevi şi profesorii lor.

A.C.

Comentarii

Trimiteți un comentariu