Crucea Ungariei, acordată unui român din Jula

Judecătorul pensionar din Jula, domnul dr. Emil Garami, a fost distins pe 26 august, la Budapesta, cu Ordinul Naţional „Crucea Ungariei” (Magyar Érdemrend tisztikeresztje), atribuită pentru recunoaşterea muncii profesionale şi administrative, dar şi pentru viaţa exemplară a acestuia. Distincţia i-a fost oferită domnului Garami şi altor premiaţi de către Trócsányi László, Ministrul Justiţiei, într-un cadru festiv, eveniment organizat la Palatul Károlyi–Csekonics din Capitala ungară, cu ocazia sărbătorii naţionale maghiare de la 20 august.
Domnul Garami locuieşte în Jula şi este originar din Bătania, unde a absolvit şi primele patru clase de şcoală generală, iar din anul 1950 a fost elevul şcolii româneşti din Jula, unde a rămas să termine şi liceul, obţinând diploma de bacalaureat în anul 1958. A terminat Universitatea de drept din Seghedin, după care a lucrat la Tribunalul din Bătania doi ani ca notar şi 19 ani ca judecător. Din vara anului 1978 a fost însărcinat cu conducerea Tribunalului din Bătania, iar în 1979 a devenit secretar de tribunal. În 1984 a devenit judecător la Tribunalul Judeţean Bichiş, din oraşul Jula. Profilul dumnealui a fost dreptul penal, iar din luna mai a anului 1992 a devenit şeful grupului de executare a pedepselor. Mai mult de 45 de ani a lucrat la tribunal, dintre care 43 de ani a fost judecător. În anul 2009, la vârsta de 70 de ani s-a retras din câmpul muncii pentru a-şi petrece anii bătrâneţii alături de familia sa.
Ţinem să-l felicităm şi noi pe această cale şi să-i urăm la mulţi ani, multă sănătate şi fericire alături de cei dragi ai săi.

A.B.

Comentarii