România are un nou consilier de stat pe problemele românilor din afara graniţelor

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a numit-o pe doamna Sandra Pralong în funcţia de consilier de stat la Departamentul pentru Relaţia cu Românii din Afara Graniţelor, începând cu data de 1 septembrie, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.
„Dragi prieteni, de mâine preiau noi responsabilitati în calitate de Consilier de Stat în Administraţia Prezidentială, unde mă voi ocupa de românii din afara graniţelor. Sper să ne putem implica împreună în valorizarea întregului potenţial pe care îl reprezintă românii de peste hotare pentru ţara noastră”, a scris Sandra Pralong pe Facebook, la scurt timp după anunțul oficial.
Sandra Pralong a mai deţinut această poziţie în perioada 1998–2000, când a fost consilier personal al preşedintelui Emil Constantinescu, fiind responsabilă pentru comunicarea internaţională şi coordonarea politicilor către românii din afara ţării.
Sandra Pralong este scriitor, politolog și activist civic. Ea a emigrat din România în timpul regimului comunist și s-a întors după Revoluția din 1989 pentru a înființa filiala din România a Fundației Soros pentru o societate deschisă.

Sandra Parlong este licenţiată în Ştiinţe Politice, la Universitatea din Lausanne, Elveţia (1977–1980) şi şi-a dat doctoratul în acelaşi domeniu, în 2000–2008, la Institutul de Studii Politice din Franţa. De asemenea, are un master în filosofie şi Ştiinţe Politice la Columbia University, New York, şi un master în Drept Internaţional şi Diplomaţie la Fletcher School of Law and Diplomacy, Medford, Massachusets.

Comentarii