„Aferim!” vine în Ungaria

Filmul românesc istoric „Aferim!”, de Radu Jude, va fi proiectat în premieră în Ungaria, în cadrul Zilelor Filmului Mozinet, care se desfăşoară în perioada 8–11 octombrie în Budapesta şi alte 9 oraşe din ţară. Mozinet prezintă publicului interesat o selecţie din cele mai premiate filme ale festivalurilor de la Cannes, Veneţia, Berlin şi San Sebastian. Printre aceste filme se află şi „Aferim!”, de Radu Jude, care a obţinut „Ursul de Argint” pentru cea mai bună regie la Festivalul de la Berlin, din februarie 2015.
„Aferim!" (titlul înseamnă „bravo” în limba turcă) este un film istoric a cărui acţiune are loc în Ţara Românească a începutului de secol XIX. Un zapciu, interpretat de actorul Teodor Corban, însoţit de fiul său (Mihai Comănoiu), caută un rob fugar (Cuzin Toma). Din distribuţie mai fac parte Alexandru Dabija, Luminiţa Gheorghiu, Victor Rebengiuc şi Alexandru Bindea.
În cadrul Mozinet, filmul „Aferim!” va fi prezentat în cinematografele centrale din Budapesta, Dobriţân, Jászberény, Kecskemét, Mişcolţ, Pécs, Seghedin, Székesfehérvár, Szolnok şi Szombathely. Premiera naţională în toate celelalte cinematografe din Ungaria va fi pe 22 octombrie.

E.Ş.

Comentarii