Pelerinajul otlăcanilor în Mitropolia Banatului

Marţi, 15 septembrie, de sărbătoarea Sfântului Iosif cel Nou de la Partoş, un grup de credincioşi din Otlaca-Pustă, condus de pr. arhimandrit Calinic Covaci, parohul bisericii ortodoxe româneşti din Otlaca, a făcut un pelerinaj la Catedrala Mitropolită şi la alte biserici şi mănăstiri din Arad.
Din grupul credincioşilor, cuprinzând aproximativ treizeci de persoane, au făcut parte şi doamna Elvira Ardelean, preşedintele Autoguvernării Româneşti şi primarul din Otlaca-Pustă.
La sfinţirea bisericii româneşti din Otlaca, din anul 2011, la Duminica Tuturor Sfinţilor, în urma finalizării lucrărilor de restaurare a acestei biserici, Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş, Ocrotitorul Banatului, a fost adăugat ca cel de-al doilea hram al bisericii. Pelerinajul făcut în Mitropolia Banatului a avut ca scop şi întărirea legăturilor duhovniceşti ale credincioşilor din Otlaca-Pustă cu noul lor Sfânt Ocrotitor.
Cu acest prilej, grupul de pelerini s-a întâlnit la Timişoara cu PS Episcop Vicar Paisie Lugojanul (care vreme de trei ani, între 2003–2006, a fost şi conducătorul parohiei ortodoxe româneşti din Otlaca-Pustă). Credincioşii au participat dimineaţa la Sfânta Liturghie Arhierească, la care au slujit IPS Ioan Selejan, Arhiepiscopul Timişoarei şi Mitropolitul Banatului, PS Episcop Siluan şi PS Episcop Vicar Paisie Lugojanul, şi s-au închinat moaştelor Sfântului Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş.
Pelerinajul credincioşilor din Otlaca-Pustă a continuat la Arad, unde a fost vizitată Catedrala Sf. Treime din Arad şi mănăstirea Gai.

A.B. 

Comentarii