Serată cu premii pentru naţionalităţile din Bichişciaba

În fiecare an, în pragul sărbătorilor de iarnă, autoguvernările de naţionalitate din Bichişciaba organizează o serată a naţionalităţilor conlocuitoare în acest oraş. Serbarea celor cinci naţionalităţi, română, germană, slovacă, poloneză şi romă, a avut loc şi anul acesta în sala festivă a Primăriei reşedinţei din judeţul Bichiş, în seara de 8 decembrie. Cei prezenţi la gala naţionalităţilor s-au bucurat de o seară caldă de sărbătoare, cu bradul frumos împodobit. La serbare fiecare minoritate a contribuit cu un scurt program cultural, al fiecărei naţionalităţi în parte, românii fiind prezenţi cu un program de colinde româneşti interpretate de corul „Pro Musica” din Jula, condus de dirijorul Adrian Bughi din Arad.


Un număr mare de participanţi, dar şi invitaţi de onoare din partea fiecărei naţionalităţi, au fost prezenţi la această sărbătoare oferită cu ocazia sărbătorilor de iarnă şi a încheierii unui an de activitate. Seara a continuat cu acordarea unor premii din partea autoguvernărilor de naţionalitate pentru cei care au depus eforturi în folosul comunităţii din Bichişciaba şi a comunităţilor de naţionalitate din care fac parte, exprimând prin această distincţie recunoştinţa lor. În acest an, Autoguvernarea românească, prin preşedintele Tiberiu Juhász, a acordat „Distincţia pentru românii din Bichişciaba” domnului Gheorghe Marc, fost deputat în autoguvernarea din oraşul de reşedinţă timp de mai mulţi ani. Acesta a contribuit la înfiinţarea Clubului Românilor din Bichişciaba, la păstrarea legăturilor de prietenie cu instituţii şi organizaţii din România, a ajutat la organizarea programelor şi activităţilor autoguvernării din Bichişciaba, etc.


În rândul publicului a fost prezenţi din partea românilor şi Florin Vasiloni, consul general al României la Jula, din partea Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, conf. univ. dr. Eugen Gagea, pr. Teodor Marc şi mulţi alţi români din Bichişciaba şi Jula. Toţi oaspeţii Autoguvernării Româneşti din Bichişciaba au fost invitaţi la final la o cină festivă, unde împreună cu corul „Pro Musica” au cântat tradiţionale colinde româneşti.

A.B.

Comentarii