11 feb. 2016

A VII-a Cupă Internațională de Șah „Foaia românească”, la Jula

După mai multe zile de pregătire, sâmbăta trecută, pe 23 ianuarie, s-a desfăşurat cea de a VII-a competiţie a Cupei Internaționale de Şah „Foaia românească”, la sediul din Jula a săptămânalului după care a primit denumirea acest concurs. Pe motivul că ani de-a rândul prietenii din Arad participă la concurs, competiţia are un caracter internaţional.
La competiţia de sâmbătă au participat din nou mai mulţi jucători noi care încă nu au luat parte la concursurile organizate anterior. Între cei 35 jucători prezenţi, au fost foarte mulţi şahişti din Arad, Jula, Bichişciaba și Budapesta.


Dintre jucătorii noştri de odinioară, din păcate, numai Petru Stan şi Petru Ţapoş au participat la competiţie.
Jucătorii au avut posibilitatea să se înscrie în şapte categorii. Cei 35 de şahişti prezenţi la acest concurs au concurat în următorul fel:
La categoria „A” – profesionişti seniori: Alin Câmpeanu, Rudel Marinel Rujan (Arad), István Bányai (Jula)
Categoria „B” – profesioniști 14–18 ani: David Mark Valaczkai (Budapesta), Bence Gurzău (Jula), Victor Magold, Gabriel Tuș (Arad)
Categoria „C” – micii profesionişti: Victor Moțiu, Adrian Botaș, Patrick Mărunțiș, Bogdan Buzuriu, Vlad Miculit, Andrei Bogrogen, David Nicodin, Flavius Sida, Răzvan Unguroiu, Filip Magold, Voia Alexandru Balaban (Arad) şi Bence Gurzău junior
La categoria „D” – amatori seniori: Gheorghe Kozma (Bichişciaba), Mircea Stanci (Arad), Géza Túróczi (Jula)
Categoria „F” – micii amatori: Angel Vasiloni, Balint Gurzău (Jula), Daniel Boboc, Medre Daniel Reisz, Raul Bej, Dacian Stanci, David Nemet, Bogdan Vlaicu, Iulian Halmajan, Fabian Halmajan, Rareș Monoranu, Flava Sida (Arad)
Categoria „G” – inactivi în şah: Petru Stan, Petru Țapoș (Jula)

Competiţia a fost deschisă de către Florin Vasiloni, consul general al României la Jula, care în ultimul timp ne onorează cu prezenţa la fiecare concurs. „Vă mulţumesc că şi de data asta am putut fi alături de prietenii noştri, iubitorii şahului. E o mare bucurie să vezi împreună la o masă români şi maghiari, tineri şi mai vârstnici, fete şi băieţi, la o competiţie tradiţională organizată de români. E lucru frumos că timp de şapte ani în fiecare an vă adunaţi la table şi puneţi la o parte problemele zilnice. Organizatorilor le doresc mult succes şi pe mai departe ca să poată duce tradiţia asta cât mai mult, iar jucătorilor mult succes la joc”, a spus domnul Florin Vasiloni la începutul competiţiei.
După deschidere, echipele alcătuite au început competiţia. La eveniment am avut şi public, deoarece însoţitorii copiilor şi mulţi părinţi ai acestora au aşteptat cu nerăbdare finalul.

Premiaţii:
Categoria A: locul 1 – Rudel Marinel Rujan, locul 2 – István Bányai, locul 3 – Alin Câmpeanu
Categoria B: locul 1 – Victor Magold, locul 2 – David Mark Valaczkai, locul 3 – Bence Gurzău
Categoria C: locul 1 – Voia Alexandru Balaban, locul 2 – Filip Magold, locul 3 – Victor Moțiu
Categoria D: locul1 – Gheorghe Kozma, locul 2 – Géza Túróczi, locul 3 – Mircea Stanci
Categoria F: locul 1 – Fabian Halmajan, locul 2 – Rareș Monoranu, locul 3 – Iulian Halmajan
Categoria G: locul 1 – Petru Stan, locul 2 – Petru Țapoș
Şi de data asta, arbitrajul a fost profesionist datorită faptului că Alin Câmpeanu a introdus toate rezultatele pe calculator şi cu ajutorul acestuia a împărţit perechile la table. Îi mulţumim pentru ajutor.
După înmânarea cupelor, diplomelor, medaliilor şi a cadourilor, participanţii au fost invitaţi din „partea casei” la o pizza gustoasă.
„Mă bucur că am avut posibilitatea să particip la competiţia dumneavoastră. Nu m-am gândit că vor fi atât de buni concurenţii, a fost un concurs tare şi bine organizat. Sper că pot să vin şi la competiţia din vară”, a declarat David Valaczkai.
„Cu băiatul meu am participat la multe competiţii dar să ştiţi că aici ne-am simţit mai bine decât oriunde, mai ales că băiatul a câştigat în categoria lui”, mama şahistului Zalán Udvardi.
Concursul a fost finanţat de săptămânalul „Foaia românească”, Uniunea Culturală a Românilor din Ungaria şi de Consulatul General al României la Jula.
Aşteptăm cu mult drag iubitorii şahului la următorul concurs, care va avea loc pe 25 iunie 2016, sâmbăta, de la ora 08.15, tot la sediul redacţiei „Foaia românească” din Jula.

MIC

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...