11 feb. 2016

Petre Guran, noul secretar de stat la DPRRP

Petre Guran a fost numit de către premierul României, Dacian Cioloș, în funcția de secretar de stat la Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni din cadrul Ministerului Afacerilor Externe (DPRRP – MAE), prin decizia nr. 34/2016.
Petre Guran a preluat postul de secretar de stat în MAE, începând cu data de 28 ianuarie. Anterior el a deținut funcţia de director general al Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni. De asemenea, Guran a ocupat și funcția de director al filialei de la Chișinău a Institutului Cultural Român.

Petre Guran este cercetător ştiinţific la Institutul de studii sud-est europene al Academiei Române. Doctor în istorie, cu teza „Sfinţenie regală şi putere universală în lumea ortodoxă", susţinută la École des Hautes Études en Sciences Sociales, Paris, Guran a mai fost membru al Centrului de Studii Elenice al Universităţii Princeton, Statele Unite ale Americii. De asemenea, el a fost bursier al Colegiului Noua Europă, fost coordonator al sesiunii româneşti a Programului „Mânăstiri şi identitate europeană. Primul Colegiu de cetăţenie europeană" sub egida Consiliul Europei, membru junior al World Academy of Art and Sciences şi unul dintre iniţiatorii şi primul director al Institutului de Studii Liberale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...