11 feb. 2016

Sărbătoare cu strălucire la Liceul „N. Bălcescu” din Jula - Tinereţe, frumuseţe, poezii şi vals, la Balul acordării panglicii promoţiei 2012–2016

Mai multe imagini aici
Ajunşi la vârsta Balului de Majorat, în pragul maturităţii, cei 50 de tineri absolvenţi ai promoţiei 2012–2016, de la Liceul „Nicolae Bălcescu” din Jula, au fost sărbătoriţi, sâmbătă, 6 februarie, la Centrul Cultural Românesc din Jula. Aproape 700 de invitaţi, printre care oficialităţi, profesori, părinţi, rude şi prieteni ai absolvenţilor au venit să fie martori la această frumoasă sărbătoare.


Balul de absolvire este unul dintre cele mai frumoase evenimente care se petrec alături de oamenii dragi, de părinţi, prieteni, şi de profesorii ce au îndrumat şi educat tinerii cu ambiţii măreţe. Absolvenţii celor două clase a XII-a, ai Liceului „Nicolae Bălcescu” au fost sărbătoriţi în seara de sâmbătă la evenimentul ce simbolizează trecerea de la copilărie la maturitate. Conduşi în sală de diriginţii Eva Moldovan Szentléleki şi Robert Selejan, tinerii au fost întâmpinaţi de cuvintele directoarei liceului, Maria Gurzău Czeglédi, care s-a adresat absolvenţilor cu urări şi sfaturi pentru viaţă, încurajându-i să nu-şi uite rădăcinile şi să aibă curaj pentru provocările viitorului. „Dragă tinere, ai ajuns la o piatră de hotar. Peste câteva luni, după câteva probe şi examene, vei părăsi băncile liceului şi vei păşi pe drumuri noi. Trebuie să ştii că vor exista noi începuturi, iar de-a lungul drumului tău vei avea nu numai bucurii ci şi greutăţi şi momente de îndoială la care nu te-ai fi gândit niciodată, dar tu învingele şi nu ceda, ci priveşte spre lumină şi spre puterea divină…”
Montajul literar-muzical al absolvenţilor a fost întocmit de directoarea Maria Gurzău Czeglédi şi profesoara Mariana Oros Martin. Pe un fond muzical asigurat de Gheorghe Patcaş, absolvenţii au recitat poezii în limbile română şi maghiară, despre dragoste, grija divină şi cea părintească, adevăratele valori ale vieţii, cum ar fi prietenie, iubire, curajul de a visa şi a împlini visurile, iar elevii talentaţi la dans şi muzică au pregătit invitaţilor un program frumos de cântece şi dans. În felul acesta, cu multă emoţie şi recunoştinţă, şi-au luat rămas bun de la anii de şcoală petrecuţi pe băncile acestei instituţii de învăţământ.
La finalul programului artistic, îmbrăcaţi în haine de sărbătoare, tinerii celor două clase au urcat pe rând pe scenă, unde au primit, conform tradiţiei, de la colegii lor de clasa a XI-a, flori şi panglica de absolvire a liceului cu inscripţia 2012–2016, gest simbolic de la care provine, de altfel, şi numele acestei manifestări: „Balul acordării panglicii”.
Momentul de dans, valsul, a fost aşteptat cu mare nerăbdare de cei prezenţi, care au admirat talentul tinerilor pe ringul de dans şi eleganţa costumaţiilor de bal deosebite. Anul acesta, frumoasele domnişoare au îmbrăcat toate haine de bal albe, iar surpriza balului a fost un vals la care s-au stins luminile, făcându-le pe fete să pară nişte lebede pe lac în toiul nopţii. La final, tinerii şi-au luat părinţii la dans, iar bucuria în sufletele sărbătoriţilor a crescut şi mai mult. Spectacolul tinerilor a fost spre mândria părinţilor şi pe placul numerosului public şi al oaspeţilor de onoare, precum PS Siluan, Episcopul românilor din Ungaria, Florin Vasiloni, consulul general al României la Jula, Monica Radu, secretar I la Ambasada României de la Budapesta, Görgényi Ernő, primarul oraşului Jula, Tiberiu Juhasz, preşedintele Autoguvernării pe Ţară a Românilor din Ungaria, lideri ai cultelor neoprotestante din cadrul bisericilor de limbă românească din Ungaria, precum şi alţi reprezentanţi ai instituţiilor româneşti din Ungaria.
Manifestarea a marcat predarea ştafetei către elevii din clasa a XI-a, urmând ca în lunile care au mai rămas până la sfârşitul acestui an şcolar, absolvenţii de clasa a XII-a să se pregătească intens pentru examenul de bacalaureat, iar din toamnă să se ducă mai departe, la diferite instituţii de învăţământ superior. Serbarea a fost cu siguranţă o seară de neuitat pentru absolvenţii promoţiei 2012–2016 şi familiile lor, care au petrecut împreună până noaptea târziu.

A.B.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...