Porţi deschise şi înscrieri la şcolile şi grădiniţele româneşti din Ungaria

Suntem în perioada în care părinţii trebuie să-şi înscrie preşcolarii la grădiniţă, iar pe cei care împlinesc vârsta de 6 ani până pe 31 august, la şcolile generale, instituţii unde se dă startul unei pregătiri bune în viaţă şi care trebuie să devină un loc în care copiii să fie educaţi, ascultaţi, încurajaţi şi iubiţi.

Bătania – Şcoala generală română „Lucian Magdu” din Bătania organizează Ziua porţilor deschise pe 6 aprilie, zi în care părinţii şi preşcolarii pot intra la diferite ore. Câteva zile mai târziu are loc în instituţia de învăţământ întâlnirea intitulată „Te aşteaptă şcoala”, în zilele de 11–12 aprilie. Preşcolarii împreună cu părinţii pot în aceste două zile (între orele 15.00–16.00) să vină să cunoască activităţile şi pe doamnele învăţătoare pe care le vor avea din toamnă. Pentru înscrieri părinţii sunt aşteptaţi joi, 14 aprilie, între orele 8.00–18.00 şi vineri, 15 aprilie între 8.00–17.00. 

Jula – Înscrierile pentru clasa întâi la Şcoala generală românească „Nicolae Bălcescu” din Jula are loc între 14–15 aprilie. Părinţii sunt aşteptaţi la secretariatul şcolii în cele două zile, între orele 8.00 şi 19.00.

Chitighaz – Grădiniţa românească din Chitighaz este pregătită să primească noi vlăstare, pe care să le pregătească pentru viitor. Înscrierile la grădiniţa din Chitighaz au loc în zilele de 20–21–22 aprilie. Pentru viitorii elevi de clasa întâi la şcoala generală bilingvă din Chitighaz copiii pot fi înscrişi în zilele de 14–15 aprilie, între orele 8.00–19.00.

Aletea – Şcoala generală română din Aletea organizează o şedinţă cu părinţii viitorilor elevi de clasa întâi, marţi, 12 aprilie. La această întâlnire li se va vorbi despre viaţa şi activităţile şcolare, vor putea face cunoştinţă cu învăţătoarea care le va răspunde la orice întrebare. Înscrierile se pot face în zilele de 14–15 aprilie între orele 8.00 şi 19.00. 

Micherechi – Şi la şcoala generală românească din Micherechi va avea loc Ziua porţilor deschise, pe 12 aprilie, iar pentru înscrieri părinţii sunt aşteptaţi la secretariat pe parcursul zilelor de 14–15 aprilie.

Comentarii