30 apr. 2016

Slujbe de Înviere şi Paşti la românii din Ungaria

Slujba Învierii la Micherechi, în anul 2012
În noaptea Sfintei Învieri, dintre 30 aprilie spre 1 mai, în cele mai multe biserici ortodoxe române din Ungaria, slujba de Înviere se va oficia la miezul nopţii: la bisericile din Apateu, Bătania, Micherechi, Săcal, Seghedin (în biserica sârbească), Peterd şi Otlaca-Pustă. La Catedrala „Sf. Nicolae” din Jula, toţi românii din oraş sunt aşteptaţi la slujba de Înviere de la ora 24.00. La biserica din Jaca, slujba Învierii Domnului va începe la ora 9.00 dimineaţa şi va continua cu Sfânta Liturghie de Paşti. Credincioşii din Chitighaz şi Cenadul Unguresc vor putea lua lumina Învierii la slujba care va avea loc duminică dimineaţa de la ora 4.00. Pentru ortodocşii români din Bichişciaba şi Aletea, slujba de Înviere se va oficia cu începere de la ora 8.00 dimineaţa, după care şi aici se va continua cu Sfânta Liturghie de Paşti.
PS Părinte Episcop Siluan va sluji în noaptea de Înviere în Capela Ortodoxă din Budapesta (str. Holló, nr. 8), unde slujba va începe la ora 23.45 şi unde imediat după slujba Învierii va fi oficiată şi Sfânta Liturghie de Paşti. Duminică, de Paşti, de la ora 10.00, Preasfinţia Sa va asista la Sfânta Liturghie de la Catedrala Episcopală din Jula. Tot în prima zi de Paşti, duminică, 1 mai, PS Siluan va sluji la cea de-a doua Înviere în Capela ortodoxă din Crâstor de la ora 14.00.
În cea de-a doua zi de Paşti, PS Siluan va sluji la biserica din Micherechi de la ora 9.00, iar în a treia zi de Paşti, la Catedrala din Jula.
*
În biserica baptistă din Micherechi, pentru primul serviciu de Înviere a Domnului credincioşii sunt aşteptaţi la slujbă de la ora 9.00, iar slujba de seară are loc de la ora 17.00. A doua zi de Paşte, va avea loc un singur serviciu divin, luni, 2 mai, de la ora 17.00. În biserica baptistă din Chitighaz, serviciu de Învierea Domnului are loc duminică, 1 mai, de la ora 10.00, iar serviciile divine de seară, vor avea loc de la ora 16.00 şi în prima şi în a doua zi de Paşti.
*
Duminică, 1 mai, în ziua de Paşte, ziua în care creştinii sărbătoresc învierea Domnului Isus, biserica penticostală nr. 1 din Micherechi va ţine slujba de Înviere de la ora 9.00, iar serviciu divin de Paşti se va ţine atât luni, cât şi marţi de la ora 17.00. La fel şi biserica penticostală „Betel” din Micherechi va avea slujba de Înviere de la ora 9.00, iar servicii divine de Paşti vor avea loc atât luni seara, de la ora 17.00 cât şi marţi seara de la aceeaşi oră.

A.B.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...