22 apr. 2016

Zi misionară la Parohia din Săcal

Duminica a V-a din Postul Mare (17 aprilie 2016) a fost o zi cu caracter misionar-pastoral pentru credincioșii din Parohia Săcal. Cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Siluan, Chiriarhul locului, a săvârșit Sfânta Liturghie Arhierească în biserica parohiei, împreună cu pr. paroh Ionuț Teodor Negrău și cu diaconul Emanuel Văduva, de la Catedrala Episcopală din Jula, fiind întâmpinat de credincioși cu multă bucurie.
La slujbă, alături de credincioșii din Săcal au participat și credincioși din Biharugra, Komádi, Berekböszörmény, dar și din Oradea, precum și mai mulți copii, dintre care unii au fost cuminecați cu Sfintele Taine, la momentul potrivit.

În cuvântul de învățătură Preasfințitul Părinte Siluan a vorbit despre importanța educației religioase în viața tinerilor și necesitatea de a-i familiariza pe aceștia cu valorile Bisericii noastre, pornind de la exemplul celor doi fii ai lui Zevedeu, din pericopa evanghelică duminicală, dar și al Sfintei Cuvioase Maria Egipteanca, care la început a fost foarte atrasă de ispitele tinereții, dar mai apoi prin harul lui Dumnezeu și foarte multă nevoință personală a ajuns pe cele mai înalte culmi ale sfințeniei.
După amiază, în același locaș de cult al bisericii din Săcal a fost săvârșită și Taina Sfântului Maslu, pentru credincioșii bolnavi și mai în vârstă, care constituie o bună parte a membrilor acestei parohii.Din soborul slujitor, alături de Ierarh au mai făcut parte pr. Origen Sabău, Protopop de Dobrițân și preot paroh la Apateu, parohie vecină Săcalului, pr. Ionuț Negrău, parohul Săcalului, pr. Cosmin Pop, paroh la Jaca și diaconul Emanuel Văduva.
Între Parohia Săcal și cea din Apateu există o frumoasă colaborare, nu doar sub aspect liturgic, ci și al unor proiecte privind restaurarea de clădiri și alte programe care se doresc a fi realizate în viitor.
Credincioșii au fost unși cu untdelemn sfințit și s-au bucurat foarte mult și de această slujbă săvârșită pentru sănătatea lor sufletească și trupească.

Ierarhul a adus mulțumire lui Dumnezeu pentru această frumoasă zi misionar-pastorală de la Săcal și i-a îndemnat pe credincioși ca în această perioadă specială din timpul anului bisericesc, care este Postul cel Mare, să se folosească și de celelalte daruri și slujiri ale Bisericii noastre, precum sunt Taina Spovedaniei și Sfânta Împărtășanie, pe care le poate administra, ori de câte ori este nevoie, preotul paroh și care sunt foarte importante în zidirea noastră sufletească și în apropierea de Dumnezeu, relatează BPEORU.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...