24 iun. 2016

150 de elevi români din Ungaria vor participa la tabere în România

Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni din cadrul Ministerului Afacerilor Externe de la Bucureşti organizează şi în această vară Programul de tabere „ARC” 2016, care se va desfăşura în Centrul de agrement de la Sulina, Judeţul Tulcea şi în Tabăra Oglinzi din Judeţul Neamţ. Programul „ARC” se adresează comunităţilor româneşti din afara graniţelor, etnici români care cunosc limba română sau care vorbesc în grai aromân/macedoromân.
Pentru tinerii români din Ungaria în acest an s-au alocat 150 de locuri, un număr aproape dublu faţă de anul trecut (85). Şcolarii români din Ungaria au primit 50 locuri în seria I de la Tabăra Sulina, din perioada 28 iunie – 5 iulie şi alte 50 de locuri în seria a II-a, din zilele de 5–12 iulie. Tot 50 de copii vor avea posibilitatea să participe şi la Tabăra Oglinzi, de lângă Târgul Neamţ, în perioada 27 iunie – 4 iulie.
Scopul taberelor „ARC” îl reprezintă conştientizarea apartenenţei la identitatea culturală română şi aprofundarea cunoştinţelor de cultură şi civilizaţie românească, posibilitatea de a intra în contact cu realităţile României, accesul la valorile patrimoniului cultural românesc şi promovarea imaginii României şi a românilor. În vara aceasta, în total, programul „ARC” va aduce în România 2000 de copii şi tineri etnici români din comunităţile istorice şi din diaspora.

A.B.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...