Vizita consulului general la şcoala din Leucuşhaz

În ziua de 19 mai, consulul general al României la Jula, Florin Trandafir Vasiloni, a efectuat o vizită oficială în localitatea Leucuşhaz, unde a fost primit la primărie de către primarul localităţii, doamna Szűcsné Gergely Györgyi Edit şi de către preşedintele Autoguvernării Româneşti din localitate, Gheorghe Santău. Localitatea a devenit comună în anul 1949, până atunci a aparţinut din punct de vedere administrativ de oraşul Aletea. Localitatea are circa 1950 de locuitori, dintre care, potrivit datelor recensământului din 2011, în localitate s-au înregistrat 74 de români.
După vizita oficială la primărie, consulul general a vizitat şcoala generală din localitate, unde a fost primit de către directorul şcolii, doamna Balogh Istvánné. La această şcoală generală învaţă 127 de elevi în cele 8 clase, grădiniţa fiind frecventată de 55 de preşcolari. Limba română se predă la toate clasele, ca materie de studiu. Consulul general a asistat la o lecţie de limba română, la clasa I, predată de prof. Anica Kovacs. Diplomatul român a oferit în dar elevilor abecedare și manuale le limba română.

Consulul general Florin Vasiloni a vizitat în aceeaşi zi şi atelierul artistului plastic Robert Kora-Corvus, de origine etnic român din Micherechi.

Comentarii