12 iul. 2016

Lumea poveştilor într-o tabără de lectură de la Jula

Tabăra de lectură, organizată la Jula, de către Şcoala generală „Lucian Magdu” din Bătania a fost timp de o săptămână un prilej de mare bucurie pentru cei 16 copii ai acestei instituţii. Prima ediţie a acestei tabere s-a desfăşurat între 27 iunie–3 iulie. Elevii au avut ocazia de a participa la diferite activităţi educative şi recreative printre care s-au numărat concursuri, vizite la instituţiile româneşti din oraş, la expoziţii şi monumente istorice din oraşul Jula, la obiectivele turistice, mai multe după-amieze de răsfăţ la ştrand, plimbare cu trenuleţul prin oraş, plimbare cu vaporaşul pe Criş, o cină la Hamburger-bar, etc. Obiectivul cel mai important al taberei a fost lectura, cititul, analize ale poveştilor şi jocuri, care au introdus copiii în fiecare zi, înainte de ora prânzului, în lumea poveştilor populare româneşti.

Trecând pe la orele de lectură am avut ocazia să particip la ocupaţii în care elevii din Bătania au fost transformaţi imaginar în prinţese şi prinţi, au intrat în rolurile din lumea basmelor. Au povestit, au ascultat poveşti, au desenat şi au jucat roluri imaginare.

Tabăra s-a realizat cu sprijinul unui proiect la Fondul de Subvenţii al Resurselor Umane, în colaborare cu Autoguvernarea pe Ţară a Românilor din Ungaria, Autoguvernarea de Naţionalitate Română din Bătania, Şcoala Generală şi Grădiniţa Română „Lucian Magdu” şi Fundaţia „Lucian Magdu” din Bătania.
A.B. 
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...