Festival gastronomic românesc la Jula

Mai multe imagini aici
Centrul de Documentare şi Informare al AŢRU a invitat pentru o zi la Jula toţi cei care iubesc gastronomia tradiţională românească. În sâmbăta din 10 septembrie, curtea şcolii româneşti din Jula s-a umplut de corturi împodobite cu motive şi obiecte româneşti, ceaune pline cu tocăniţe, grătare cu mici, mirosuri îmbietoare, muzică, dans şi voie bună. Cea de-a 12-a ediţie a Festivalului Gastronomic, la care au participat 37 de echipe din Ungaria şi România, a fost deschisă de directoarea CDI, Mariana Negreu Vetró, preşedintele AŢRU, Tiberiu Juhász, şi purtătorul de cuvânt al românilor în Parlamentul de la Budapesta, Traian Kreszta. În cursul zilei, evenimentul a fost onorat şi de vizita secretarului de stat Petre Guran de la Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni, din Bucureşti, şi a noului ambasador al României la Budapesta, Marius Lazurcă. Festivalul s-a organizat cu sprijin de la Ministerul Resurselor Umane din Ungaria.




Comentarii