![]() |
Mai multe imagini aici |
Centrul de Documentare şi Informare al AŢRU a invitat
pentru o zi la Jula toţi cei care iubesc gastronomia tradiţională românească. În
sâmbăta din 10 septembrie, curtea şcolii româneşti din Jula s-a umplut de
corturi împodobite cu motive şi obiecte româneşti, ceaune pline cu tocăniţe, grătare
cu mici, mirosuri îmbietoare, muzică, dans şi voie bună. Cea de-a 12-a ediţie a
Festivalului Gastronomic, la care au participat 37 de echipe din Ungaria şi
România, a fost deschisă de directoarea CDI, Mariana Negreu Vetró, preşedintele AŢRU, Tiberiu
Juhász, şi purtătorul de cuvânt al românilor în Parlamentul de
la Budapesta, Traian Kreszta. În
cursul zilei, evenimentul a fost onorat şi de vizita secretarului de stat Petre Guran de la Departamentul Politici
pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni, din Bucureşti, şi a noului ambasador
al României la Budapesta, Marius Lazurcă.
Festivalul s-a organizat cu sprijin de la Ministerul Resurselor Umane din
Ungaria.
Comentarii
Trimiteți un comentariu