Orchestra „Harfa lui David” de la Lugoj printre fraţii baptişti din Micherechi

Orchestra „Harfa lui David” a Bisericii Baptiste „Harul” din Lugoj a întreprins un turneu misionar în perioada 5–8 septembrie, în judeţul Bihor, România (la Alparea şi Oradea) şi în comuna Micherechi, din Ungaria. Orchestra tinerilor a fost însoţită de pastorul Ionel Tuţac, preşedinte al Asociaţiei Umanitare Un Zâmbet Pentru Inima de Copil, fost secretar general la Uniunea Baptistă din România. În seara zilei de 6 septembrie, Cuvântul Domnului a fost propovăduit de pastorul Ionel Tuţac.
Gazda serii, pastorul locului Petrică Creţu, a făcut o scurtă prezentare a oaspeţilor care nu sunt pentru prima dată la Micherechi, ei concertând deja aici acum două luni, deoarece cele două biserici au relaţii de frăţietate şi bună colaborare de mult timp. Pastorul Petrică Creţu a anunţat că în cadrul Zilei Mulţumirii, care va avea loc pe 9 octombrie, Biserica Baptistă din Micherechi va primi vizita corului bărbătesc de la Biserica Baptistă „Harul” din Lugoj.











La seara de rugăciune din marţia trecută a participat şi consulul general al României la Jula, domnul Florin Vasiloni, care a remarcat legăturile frăţeşti între baptiştii români din Micherechi şi cei din România.
Orchestra „Harfa lui David” împlineşte chiar în aceste zile 70 de ani de la înfiinţare. Aceasta a luat fiinţă în 10 septembrie 1946, la iniţiativa renumitului dirijor şi compozitor baptist Titi Adorian. În decursul celor şapte decenii, au cântat în orchestră nume care acum sunt celebre în domeniul muzical.
Tinerii muzicieni de la Lugoj au încântat cu talentul şi harul lor credincioşii baptişti din Micherechi.

E.Ş.

Comentarii