Peste 300 de copii la grădiniţele în care se învaţă limba română

Jula
Odată cu începerea unui nou au şcolar au început activitatea şi copilaşii de la grădiniţă. Peste 300 de copii frecventează cele şase grădiniţe din comunitatea românească din Ungaria, unde aceştia învaţă limba română, în unele mai mult, în altele mai puţin. Este vorba despre grădiniţele bilingve din Bătania, Chitighaz, Jula, Micherechi, şi grădiniţele din Apateu şi Săcal unde limba română se învaţă ca limbă străină.

Grădiniţa care are momentan cel mai mare număr de copii este cea de la Jula, ea numără 105 copii, dintre care 42 au fost înscrişi anul acesta la grupa mică. Primul program mai amplu pentru care se pregătesc copiii şi educatoarele de la Jula este Ziua Toamnei, care va avea loc pe 12 octombrie, cu începere de la ora 10.00.

Bătania

Micherechi

Grădiniţa din Chitighaz dispune anul acesta de 50 de copii, 17 dintre aceştia fiind noii veniţi ai grădiniţei. Grădiniţa din Micherechi are un total de 49 de copii, dintre care 8 sunt noii veniţi ai grădiniţei. La fel şi grădiniţa din Bătania se mândreşte anul acesta la grupa mică cu 10 noi copilaşi, plus 1 preşcolar înscris recent la grupa mare şi cu un total de 41 de copii. Marele eveniment pentru care au început pregătirile şi la grădiniţa din Bătania este Ziua Toamnei şi serbarea lampioanelor, care va avea loc pe 21 octombrie, cu începere de la ora 16.30.
Grădiniţele din Bihor, din localităţile Apateu şi Săcal, au început anul şcolar cu 21 şi 30 de copilaşi, la fiecare dintre acestea au sosit în grupa mică câte 10 noi vlăstare.

A.B.

Comentarii