Energie şi distracţie la Balul Bobocilor de la Liceul „Bălcescu” din Jula

Evenimentele Liceului românesc „Nicolae Bălcescu” din Jula în noul an şcolar nu demult început au continuat săptămâna trecută cu o seară de distracţie, la balul bobocilor. Boboceii celor două clase a IX-a s-au adunat după terminarea cursurilor, joi, 29 septembrie, întrecându-se în ţinute sofisticate şi haioase pentru a atrage atenţia. Conduşi pe scenă de diriginţii lor, tinerii au făcut o prezentare a clasei şi au dat colegilor de şcoală prezenţi la eveniment un spectacol.

Nu s-a aşteptat prea mult începerea tradiţionalului concurs de Miss şi Mister boboc. Hajnal Putin şi Vasile Martin, elevii clasei a X-a, prezentatorii balului, au urcat pe scenă şi au dat oficial startul spectacolului. Astfel, concurenţii au defilat în faţa publicului şi au încercat să facă faţă probelor de concurs pregătite de colegii lor de clasa a X-a. Deşi plini de emoţii, încurajările din culise şi aplauzele şi fluierăturile celor din public au reuşit să le redea zâmbetul pe buze şi să păşească cu mai multă încredere pe scenă. De aceea s-au descurcat de minune la recunoaşterea condimentelor din pahare, la concursurile de iscusinţă, de forţă, la probele de dans şi multe alte competiţii la care mai cu un suflat, mai cu un ghicit, aceştia au reuşit să răspundă corect la întrebări. După ce am făcut cunoştinţă cu aspiranţii la titlurile de Miss şi Mister, seara a fost animată de câteva momente muzicale şi de distracţie. A urmat apoi decernarea premiilor de către juriul format din profesori ai liceului julan şi de foşti absolvenţi de clasa a XII-a, care au venit să-şi încurajeze colegii mai mici. Astfel titlul de Miss i-a fost înmânat elevei Barbara Ibolya Borszéki (clasa a IX-a A), iar cel de Mister elevului Adam Nisteriuc (clasa a IX-a B).








Deşi concursul a luat sfârşit, seara nu s-a încheiat aici, continuându-se cu o atmosferă de petrecere. În concluzie, nu ne mai rămâne decât să spunem că a fost un bal de drăguţ pentru tineri, despre care ei, cred că îşi vor aminti cu drag de acum înainte, iar dacă dintr-un motiv sau altul cineva la ratat, nu le rămâne decât să fie prezent la balul de anul viitor, deoarece suntem siguri că şi bobocii care vor veni se vor întrece pe sine.

A.B.

Comentarii