Micherechenii sunt alături de românii din Oradea, care luptă pentru valorile familiei tradiţionale

Foto: Alexandra Burtic
Sâmbătă, 22 octombrie 2016, începând cu ora 11, în Oradea a avut loc o adunare populară pașnică, organizată de Comunitatea Baptistă și Penticostală din Oradea prin care s-a cerut autorităților statului român ca, odată cu alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016, să se organizeze și referendumul pentru amendarea articolului 48 din Constituție în care să fie explicit că, în România, „familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor”.
La acest eveniment au participat aproximativ 10.000 de persoane. Printre cei prezenți s-au numărat și câțiva credincioși din Micherechi, care prin atitudinea lor și-au exprimat părtășia cu neamul românilor din şi ei fac parte. Adunarea populară a unit reprezentanți ai Bisericii Ortodoxe, Catolice, Reformate, Baptiste, Penticostale și altele, care au accentuat că familia trebuie să fie unirea dintre un bărbat și o femeie și nu unirea dintre persoane de același sex.
În urma acestui demers a fost înaintată o petiție către instituțiile responsabile ale statului, iar credincioșii au fost chemați la post și rugăciune pentru salvarea familiilor din România.

Petrică Creţu

Comentarii