„Noul locatar” de Eugen Ionescu, la Vígszínház din Budapesta

În 31 octombrie 2016, ora 19.00, Institutul Cultural Român Budapesta, în parteneriat cu Teatrul „Nottara" din Bucureşti prezintă piesa de teatru „Noul locatar" de Eugen Ionescu în regia lui Tompa Gábor, pe scena „Pesti Színház" a Teatrului „Vígszínház" din capitala ungară.
„Într-o epocă a globalizării în care toți circulăm sau ne mutăm în permanență dintr-un oraș în altul, în care trecerile de la o limbă la alta se întâmplă atât de repede încât ajungem să nu mai știm cine suntem, piesa lui Eugène Ionesco, «Noul locatar», pare să vorbească chiar despre noi. Un locatar într-o locuință nouă pentru el, dar mult prea veche pentru Portăreasă, doi hamali și multe, foarte multe bagaje. Un spectacol despre adaptare și despre neputința de a renunța la amintirile de lângă și din noi, în drumul nostru spre marea și eterna mutare. Și totuși, cu ce rămânem în afara amintirilor? E greu de acceptat ideea, de aici și comicul…" (Gábor Tompa)
Piesa lui Eugen Ionescu a fost tradusă de Vlad Russo și Vlad Zografi. Decorul a fost conceput de Helmut Stürmer. Premiera în România a avut loc pe scena Teatrului „Nottara" în 20 septembrie 2014. În același an a fost jucată și în cadrul Festivalului Național de Teatru din București.
Spectacolul va fi supratitrat în limba maghiară.

Biletele pot fi achiziţionate de la casieria teatrului şi online: vigszinhaz.jegy.hu.

Comentarii