O zi de mulţumire şi botez la Biserica Penticostală din Micherechi

În data de 9 octombrie a avut loc o manifestare deosebită în Biserica Penticostală nr. 1 din Micherechi. În fiecare an, în luna octombrie, se dedică o zi de mulţumire Domnului pentru celebra bunătate nemărginită şi harul cu care ne binecuvântează în toate zilele vieţii noastre, nu pentru că merităm în lumea aceasta necruţătoare ci pentru că mila Lui e aşa de mare. Ne iubeşte necondiţionat, independent de natura noastră, de religia noastră şi de originea noastră, pentru că toţi suntem creaţia Lui.

Cuvântul ne învaţă: „Daţi mulţumire pentru toate, căci aceasta este voia lui Dumnezeu, întru Hristos Isus, pentru voi”. (1 Tesaloniceni 5.18). Această zi e ca un simbol al mulţumirii precum şi noi ne bucurăm în fiecare zi din hrana îmbelşugată, aşa să fim mulţumiţi pururea. „Bucuraţi-vă pururea” (1 Tesaloniceni 5.16).
Omului mulţumit i se bucură inima mulţumită, e tratament să fii mulţumit, e un mod de gândire pe care noi trebuie să-l alegem conştienţi să-l punem în mijlocul vieţii noastre.
În a doua parte s-a desfăşurat un botez. Lavinia Bogdan a luat hotărârea să-l urmeze pe Domnul, să-şi aleagă o viaţă nouă, să meargă pe calea cea dreaptă.


„Deci ne-am îngropat cu El, în moarte, prin botez, pentru ca precum Hristos a înviat din morţi, prin slava Tatălui, aşa să umblăm şi noi întru înnoirea vieţii.” (Romani 6.4)
Botezul e o predare în viaţa omului. Precum Isus a murit pe cruce pentru noi aşa să murim şi noi păcatului, omului vechi. Botezul este un act de ascultare faţă de Dumnezeu şi nu un act de iertare de păcate precum spune şi în Petru 3:21. Singurul care poate să ierte păcatele este Domnul Isus Hristos.
Acţiunea de scufundare în apă ilustrează învierea la o nouă viaţă de ascultare şi devotament faţă de voia lui Dumnezeu. Domnul să ne ajute la toţi care ne-am ales această cale. Invitaţii şi vestitorii cuvântului au fost păstorul Romi Cosma de la Biserica Filadelfia din Oradea cu un grup de tineri, păstorul bisericii noastre Albert Durkó şi grupul de tineri din biserica din Micherechi.
Domnul să-i binecuvânteze! Să ne ajute la priceperea cuvântului!

Maria Netea Perdi

Comentarii