Sărbătoarea vârstnicilor la Micherechi

În duminica din 9 octombrie, la Micherechi vor fi sărbătoriţi, aşa cum se face în fiecare toamnă, vârstnicii satului. Din respect şi pentru a le îndulci bătrâneţea, Primăria comunei îi invită pe toţi pensionarii la Casa de Cultură „Gh. Dulău”, de la ora 12.00, pentru a petrece împreună câteva ore plăcute, la un program cultural-folcloric românesc, susţinut de formaţii din Bihor, România, şi la un prânz comun.
Organizaţia Naţiunilor Unite a stabilit, în anul 1990, ca ziua de 1 octombrie să fie înscrisă în calendarul lumii ca Zi Internaţională a Persoanelor Vârstnice. De atunci, în toate ţările membre ale ONU, la început de octombrie au loc manifestări variate, care au ca scop aprecierea persoanelor vârstnice.
Primăria din Micherechi ne-a informat şi despre o curiozitate legată de acest sat cu populaţie majoritar românească. În acest moment, în Micherechi trăiesc 7 persoane peste vârsta de 90 de ani, cel mai bătrân locuitor, Teodor Gurzău, născut în 1921, chiar în ziua de 9 octombrie va împlini 95 de ani.
De la Primăria din Chitighaz am aflat că în această localitate, cu populaţie românească însemnată, momentan trăiesc 23 de persoane de peste 90 de ani.

E.Ş.

Comentarii