Victorie fără precedent - Micherechiul bate Ferencváros

Campionatul Naţional de Fotbal, Divizia III, Grupa de Centru, etapa 11.
Budapesta, Népliget, 16 octombrie 2016

Ferencváros II. – Micherechi 2-3 (1-1)

FTC II: Varga Á. – Kárász, Lakatos Cs., Lipcsei, Gőbölös – Kovács (Nyéki, 75. – Kundrák, 83.), Gera D. – Adamcsek, Derekas, Csernik (Szántó, 65.) – Popov

Micherechi: Nagy B. – Z. Ruja, Vincze D., Weber L., Kristof G. – Knyihár D. (Krajcs G., 73.) Sztojka Á., Hajdu Zs.(Vass A. 75.), Sz. Ruja – Kovács Gy. (Komlósi M. 89.), A. Bondar
Rezerve Micherechi: Lukucz M., D. Repisky, Gh. Pătca

Goluri: Sztojka Á. min. 2 (0-1), Kárász K. min. 20 (1-1), Vincze D. min. 61 (1-2), Popov P. min. 65 (2-2), Kovács Gy. min 81 (2-3)
Cartonaş galben: Adamcsek M. şi A. Bondar, min. 87

„Vrei o beruşcă, Zoli?”, i-a strigat fundaşului cu numărul 2 de pe tricou la o aruncare de la margine un suporter bine dispus dintre fanii echipei de fotbal din Micherechi pe la sfârşitul meciului cu Ferencváros II. Entuziaştii suporteri ai echipei oaspete s-au adunat cam o sută la număr pe stadionul din Népliget să vadă acest meci de prestigiu cu deţinătoarea titlului de campioană a diviziei III din Campionatul Naţional al Ungariei. Erau printre ei şi numeroşi prieteni ai micherechenilor din Budapesta. Puţin timp au avut vechile cunoştinţe să se salute, căci din primul atac, micherechenii au înscris golul în poarta echipei gazdă în urma unei faze frumos construite. Ferencváros a reuşit să egaleze în minutul 20. Faza a fost precedată de o ciocnire din centrul terenului în urma căreia a rămas întins pe gazon un jucător din echipa oaspete, dar arbitrul n-a reacţionat, iar micherechenii au aşteptat ca adversarul să scoată mingea din teren. Dar nu s-a întâmplat aşa şi Ferencváros a înscris golul de egalare. În continuare, jocul a decurs echilibrat. În repriza a doua a condus din nou Micherechi. Egalarea însă n-a întârziat mult, dar spre capătul meciului oaspeţii au reuşit să conducă şi pentru a treia oară. Jucătorilor din echipa Micherechi nici nu le vine să creadă că au marcat trei goluri în poarta vestitei echipe Ferencváros! Noul răspuns al gazdelor a fost un gol anulat, marcat din ofsait discutabil.



Micherechi a obţinut o victorie răsunătoare contra lui Ferencváros, cu toate că erau multumiţi chiar şi cu un meci egal. Echipa emblemă a fotbalului maghiar a rămas surprinsă de prestaţia jocului micherechenilor. În urma meciului, însăşi Lipcsei Péter, antrenorul echipei gazdă a felicitat echipa Micherechi. Succesul micherechenilor a fost văzut şi de Thomas Doll, antrenorul primei echipe Ferencváros. Rákosi Gyula, Szűcs Lajos sau Dzurják József, jucătorii de vârf de odinioară ai Naţionalei Ungare, şovăindu-se pentru înfrângerea echipei lor preferate, au vorbit cu recunoştinţă despre formaţia sătuleţului bichişan.
În galeria din Népliget a ţinut pumnii pentru echipa sa şi primarul Micherechiului, Margareta Tat. La acest meci, suporterii micherecheni au fost chiar mai mulţi la număr decât fanii echipei gazdă, cu toate că mulţi dintre ei – în alte împrejurări – sunt susţinători ai prestigioasei echipe Ferencváros. Nouă calificată în divizie, echipa Micherechi reuşeşte să prezinte un joc peste măsura tuturor aşteptărilor.
În urma victoriei din prima etapă s-a aflat în fruntea tabelei, după 11 etape a adunat 17 puncte şi se găseşte mult în faţa prestigioaselor echipe ale oraşelor dimprejur, Jula sau Bichişciaba.

Micherechi este prima echipă dintr-un sat românesc din Ungaria care reuşeşte să câştige în faţa echipei Ferencváros. Succesul este o victorie fără precedent. În primăvară, Ferencváros va veni să joace la Micherechi. Există ca povestea minune să continue?

Ştefan Frătean

Comentarii