Revedere după 35 de ani de la terminarea liceului

Anotimpul revederilor emoţionante a continuat luna aceasta la Liceul românesc „Nicolae Bălcescu” din Jula cu întâlnirea promoţiei 1977–1981. Foştii liceeni s-au revăzut după 35 de ani, de la momentul absolvirii. Câte emoţii au simţit şi câte amintiri frumoase au retrăit alături de profesorii lor nu se pot spune în cuvinte! „Au fost din nou copii şi adolescenţi, pentru câteva ore măcar”, spune, cu nostalgie, fosta lor dirigintă, prof. pensionară Elena Gal Condoroş, care se mândreşte cu faptul că această clasă a fost prima ei promoţie la care a fost dirigintă în anii carierei sale de profesoară. Întâlnirea a avut loc pe 12 noiembrie, la Centrul Cultural Românesc din Jula. Din această promoţie au făcut parte 26 de elevi, din localităţile Chitighaz, Micherechi, Bedeu şi Jula.

Emoţionaţi şi încărcaţi de amintiri, absolvenţii, trecuţi de prima vârstă, au absorbit din priviri fiecare detaliu din incinta liceului care le-a răscolit memoria, iar gândul i-a trimis cu 35 de ani în urmă la momentul când aşteptau cu frică orele mai dificile de la liceu, ne-a mai mărturisit diriginta lor. Doamna Condoroş ne-a mai spus că de data aceasta nu au mai ţinut o oră de diriginţie cum se obişnuieşte să se ţină la o astfel de întâlnire. „Fiindcă am mai ţinut astfel de întâlniri în decursul celor 35 de ani, ora de dirigenţie nu a mai fost cu catalog, însă ca de fiecare dată întâlnirea a căpătat o senzaţie de melancolie. Am ţinut şi un moment de reculegere pentru colegii decedaţi, trei la număr, iar prin inima fiecăruia treceau fiori pentru că foştii lor colegi au plecat prea devreme şi au lăsat în urma lor ceea ce abia începuse, o familie, o carieră, o viată frumoasă.”
Cei 13 foşti liceeni prezenţi la întâlnire, şi-au luat rămas bun cu speranţa unei noi întâlniri peste cinci ani şi, de ce nu, peste încă treizeci şi cinci de ani.

A.B.


Comentarii