5 ian. 2017

A doua zi de Crăciun, printre credincioşii din Micherechi

Preasfinţitul Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român din Ungaria, a oficiat luni, 26 decembrie 2016, în a doua zi de Crăciun, Sfânta Liturghie la Parohia Micherechi. Din sobor au făcut parte părintele Visarion Tuderici, părintele Ioan Bun, parohul Micherechiului, arhidiaconul Emanuel Văduva şi diaconul Marius Vidican, de la Catedrala Episcopală din Jula, informează Biroul de Presă al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria.
În cuvântul rostit, Preasfinţia Sa a explicat semnificaţia duhovnicească şi importanţa Praznicului Naşterii Domnului. De asemenea, ierarhul a adresat cuvinte de felicitare şi apreciere pentru numeroasele ajutoare materiale, care au fost strânse, şi în acest an, în perioada Postului Crăciunului. Acestea au fost împărţite la aşezămintele sociale ce funcţionează în cadrul Mânăstirii Bic, din Episcopia Sălajului, dar şi la alte persoane cu posibilităţi materiale reduse din Şimleul Silvaniei şi din mai multe localităţi din judeţul Bihor.

La fel ca şi în anii trecuţi, elevii de la Şcoala generală care frecventează orele de religie, predate de părintele Visarion, au oferit credincioşilor un moment artistic ce au evocat Naşterea Domnului. La final, copiii au cântat colinde împreună cu ierarhul, clericii şi toată biserica.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...