Credincioşii din Micherechi au dus tone de ajutoare la fraţii din România

A devenit deja o tradiţie, cu roade din ce în ce mai frumoase şi mai bogate, ca tinerii şi credincioşii din Micherechi, o parohie de frunte aparţinând Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria, să îşi continue colecta lor cu obiecte din felurite domenii, pe care o fac în această perioadă şi care a început să fie organizată în anul 2007. Şi de această dată, la îndemnul lansat de unul dintre tinerii comunei, pe nume Robert Ruja, şi susţinut de Parohia Ortodoxă Română şi de Primăria din Micherechi, au fost colectate tone întregi de produse, alimente neperisabile, îmbrăcăminte, încălţăminte, jucării pentru copii, articole de uz casnic şi piese de mobilier, aparatură electronică şi alte obiecte, pentru a fi oferite fraţilor aflaţi în nevoi, din România – informează Biroul de Presă al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria.






Toate acestea, adunate într-un camion şi alte 5 microbuze şi însoţite de un grup de 18 persoane, din Micherechi şi împrejurimi (Şercad şi Jula), dar şi de Preasfinţitul Părinte Siluan, Episcopul Eparhiei Ortodoxe Române din Ungaria, protosinghelul Visarion Tuderici, secretar eparhial şi profesor de religie la Şcoala generală din Micherechi şi arhidiaconul Emanuel Văduva, de la Catedrala Episcopală din Jula, au fost transportate luni, 19 decembrie 2016. Donaţiile au fost duse la Mânăstirea Bic şi aşezămintele sociale care se găsesc aici, dar şi spre familii şi centre sociale din Şimleul Silvaniei, unde au fost împărţite cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului. La pornirea din Micherechi, în prezența Preotului Paroh Ioan Bun, a Părintelui Visarion şi a celorlalţi membri ai grupului, PS Siluan a citit o rugăciune de binecuvântare a drumului şi a acestei remarcabile acţiuni caritative organizate de tinerii şi credincioşii Parohiei Micherechi.






Grupul pelerinilor şi Ierarhul din Ungaria au fost întâmpinaţi cu bucurie la Mânăstirea Bic, din Episcopia Sălajului, de maica stareţă Marina Lupou şi părintele duhovnic Pimen Rus, dar şi de alţi slujitori ai mănăstirii. Au fost invitaţi şi la o agapă frăţească, după care au fost împărţite o mare parte a alimentelor, articolelor de mobilier şi celorlalte produse, atât la Mânăstirea Bic, dar şi la celelalte două aşezăminte sociale care fiinţează sub oblăduirea şi prin sprijinul direct al acestei mânăstiri: o grădiniţă şi o şcoală primară unde învaţă astăzi şi locuiesc în aceeaşi clădire 18 copii (8 la grădiniţă şi 10 la şcoala generală, în clasele 1–4), proveniţi din familii monoparentale, sau aflate în dificultăţi; un cămin pentru bătrâni, şi care adăposteşte în prezent circa 30 de vârstnici, sub purtarea de grijă iubitoare a maicilor mânăstirii, dar şi cu sprijinul unui mic personal auxiliar.
Tot în prima zi, într-un ceaun mare, adus special din Micherechi, o parte din membrii grupului au gătit sarmalele de post aduse din Ungaria, din care au servit cu toţii la cină, împreună cu copiii şi vieţuitorii Sfintei Mânăstiri Bic, într-o atmosferă de comuniune frăţească. Copiii au oferit oaspeţilor un mic program de colinde şi au primit pachete cu dulciuri şi jucării.
A doua zi, marţi, 20 decembrie, PS Siluan, împreună cu clericii veniţi din Ungaria, cu slujitori ai Mânăstirii şi din împrejurimi şi cu părintele arhimandrit Antonie, Exarhul Mânăstirilor din Episcopia Sălajului au săvârşit Sfânta Liturghie Arhierească în biserica centrală a Mânăstirii Bic, după care în aceeaşi azi, restul ajutoarelor aduse din Ungaria au fost împărţite altor credincioşi şi familii nevoiaşe, venite la biserica „Intrarea în Biserică a Maicii Domnului”, din Şimleul Silvaniei, dar şi la casele altor persoane din judeţul Bihor.

Cu bucurie în suflet şi cu conştiinţa datoriei împlinite, oaspeţii din Ungaria s-au întors la casele lor, cu gândul ca această iniţiativă de suflet să continue şi în anii următori.

Comentarii