43 de panglici şi tot atâţia absolvenţi cuprinşi de emoţia viitorului

Mai multe imagini aici
O frumoasă manifestare dedicată celor 43 de absolvenţi de clasa a 12-a, de la Liceul românesc “Nicolae Bălcescu” din Jula a avut loc pe 4 februarie, sub genericul “Balul acordării panglicii”. La această serată şi-au luat rămas bun de la colegii şi profesorii lor o generaţie de absolvenţi ai Liceului românesc, uitându-se cu nostalgie în urmă, dar şi cu nădejde şi bucurie spre viitor. Manifestarea organizată de elevii de clasele a 11-a a început prin cuvântul festiv al doamnei Maria Gurzău Czeglédi, directorul instituţiei de învăţământ, care s-a adresat în limbile română şi maghiară absolvenţilor de clasa a 12-a, felicitându-i şi încurajându-i pentru viitor, reamintind şi câteva dintre principiile de bază pe care le-au învăţat în timpul liceului.
La acest eveniment aparte din viaţa tinerilor de vârsta majoratului, dar şi din viaţa şcolii din Jula au participat în jur de 600 de persoane, printre care s-au numărat numeroase oficialităţi române şi maghiare, profesori, părinţi, rude şi foarte mulţi prieteni ai tinerilor.



Rând pe rând şi împărţiţi în două grupe, cei 43 de elevi absolvenţi, ţinându-se de mâini şi împreună cu diriginţii lor (dirigintele clasei a 12-a A este prof. Gheorghe Gabor, iar diriginta clasei a 12-a B este prof. Stela Nicula Machhour), au urcat pe scenă şi au prezentat câte un montaj literar-artistic. Elevii clasei a 12-a A au ţinut în cadrul montajului şi un moment comemorativ pentru fosta lor profesoară, Elena Olteanu, care le-a fost dirigintă trei ani de zile, dar s-a stins din viaţă vara trecută.
Momentul culminant al serii l-a constituit acordarea panglicii pentru fiecare elev absolvent, având însemnat pe ea anii 2013 şi 2017, adică începutul şi sfârşitul perioadei liceale a acestei promoţii de elevi. Valsul tinerilor a încheiat programul cultural, absolvenţii din ambele clase prezentând separat câte-o coregrafie elegantă şi câte un dans modern, după care fiecare dintre ei şi-au invitat părinţii la dans. Spectacolul tinerilor a fost spre mândria părinţilor şi pe placul numerosului public şi al oaspeţilor, serbarea de la Liceul „Nicolae Bălcescu” continuând cu o cină şi cu un bal cu muzică, dans şi tombolă.

A.B.

Comentarii