SPORT: Echipa de fotbal din Micherechi intră în competiţii cu forţe noi

Micherechenii au început prima parte a sezonului din toamna anului trecut în divizia NB III în cel mai miraculos mod, câştigând majoritatea meciurilor. Până la a 13-a etapă au adunat 20 puncte şi au ocupat locul 7 pe tabelul de golaveraj, au câştigat 6 meciuri, 2 remize şi 4 au pierdut. Cel mai important şi mai scump „scalp" a fost cel cu FTC II în deplasare, la care ai noştri au câştigat cu 3-2. Mare păcat că la sfârşitul meciului s-a rănit grav unul din jucătorii buni, Attila Bondar. La ultimele 6 meciuri, numai 1 punct au adunat şi au alunecat până pe locul 12 (din 18 echipe). Problema e că următoarea echipă are 21 puncte şi altele trei echipe au 20 puncte. Ar trebui ca Micherechi să nu piardă meciul cu Bichişciaba ca să nu ajungă în descalificare, iar în cazul în care va câştiga acest meci va urca vreo trei trepte în clasament.



Atât echipa cât şi conducerea au tras tare în această iarnă, nu şi-au permis timp de nici o vacanţă scurtă, au întărit echipa cu forţe noi şi au avut nenumărate antrenamente. Despre pregătirile acestora am stat de vorbă cu antrenorul echipei micherechene Bíró Róbert.
Ne-am străduit să facem tot ce e posibil ca până la startul sezonului de primăvară să întărim echipa atât tehnic, fizic cât şi moral, ca din nou să câştigăm cât mai multe derbiuri. Am adus 4 jucători noi: Hegedűs Edvin, atacant de la ESMTK, Fülöp Tibor, mijlocaș de la SZEOL, Boros Ádám, fundaș din Mezőhegyes, Simon Alex, atacant din Salonta. Au plecat: Gerő Nagy Balázs (Csorvás) şi Szarka Zoltán (Körösladány).


În fiecare zi am ţinut antrenamente pe terenul de fotbal sintetic din Jula, cinci antrenamente pe săptămână. În fiecare săptămână am jucat două meciuri de pregătire, la care am avut diferite rezultate. Rezultatul acestor meciuri nu e important, e mai mult informativ. Să vedem unde ce mai avem de făcut? Atunci ne dăm seama cât suntem de buni dacă jucăm cu echipe bune.
– Care a fost problema la sfârşitul sezonului? De ce nu au reuşit băieţii să câştige meciuri de la care se aştepta mai mult?
– Problema a fost că am avut accidentaţi, nu am mai avut jucători de rezervă şi aşa am ajuns aici.


– Cu ce idealuri începeţi sezonul de primăvară?
– La meciurile cu Bichişciaba, Dabas și Dunaharaszti trebuie să câştigăm, fiindcă acestea sunt meciuri de 6 puncte. Echipa din Pécs nu e simplă, orice se poate întâmpla. Dacă la aceste meciuri adunăm 3–4 victorii nu o să avem probleme. Acum avem 24 jucători, dacă echipa va fi de 90% nu o să avem probleme cu calificarea. În jumătate de an cred că s-a dezvoltat echipa atât cât să nu avem probleme la calificare. Şi pe mai departe aşteptăm suporterii să ne ajute atât la meciurile de acasă cât şi în deplasare.

MIC

Comentarii