Daniel Banu, noul consul general al României la Seghedin

Pe 10 aprilie, la sediul Ministerului Comerţului şi Afacerilor Externe, subsecretarul de stat însărcinat cu relaţiile europene şi americane, Altusz Kristóf a înmânat domnului Daniel Banu, noului consul general al României la Seghedin exequatur-ul, necesar pentru începerea activităţii în calitate de consul general, ne-a informat Consulatul General al României la Seghedin.

Printre sarcinile Consulatului General al României la Seghedin se numără promovarea cooperării regionale în domeniul politic, economic, cultural şi ştiinţific, precum şi protecţia intereselor cetăţenilor români care sosec pe teritoriul Ungariei şi menţinerea relaţiei cu comunitatea română din Ungaria. Altusz Kristóf a subliniat necesitatea dezvoltării de interconectivitate dintre cele două state, după care a apreciat rezultatele obţinute până în prezent în acest sens. După cum se cunoaşte, Ungaria dispune de două consulate generale în România, la Cluj-Napoca şi la Miercurea Ciuc, România având consulate generale în Ungaria la Seghedin şi la Jula.
Noul consul general, Daniel Banu s-a născut în anul 1971, în oraşul Ţăndărei din judeţul Ialomiţa. Studiile superioare şi le-a început în 1989, la Facultatea de Filologie a Universităţii Bucureşti, iar între 1990–1995 a studiat la Institutul de Relaţii Internaţionale MGIMO din Moscova. Lucrează în cadrul Ministerului Afacerilor Externe din 1995, la început la Direcţia Ţări Vecine şi Noi State Independente, după care a trecut la Misiunea OSCE în Bosnia şi Herţegovina. Între anii 2004–2008 a fost şef de misiune la Biroul diplomatic de legătură al României la Kosovo, între 2008–2011 a îndepliniti funcţia de ambasador la Ambasada României la Sarajevo, iar între 2011–2016 a fost ambasador la Belgrad.

E.Ş.

Comentarii